Kóre del pèplum

Páginas: 2 (440 palabras) Publicado: 28 de enero de 2015
Kóre del pèplum:
A) Es una escultura d’una dona amb una túnica dòrica. Probablement és la representació d’una sacerdotessa. Va ser esculpida al 510 aC-500 aC. ( segle VI aC.). És d’autor desconeguti te 1’21 metres d’alçada. La seva localització original és a l’Acròpolis d’ Atenes i la seva localització actual es al Museu de l’Acròpolis d’Atenes.

B) El seu estil és grec arcaic(que escaracteritzava per tenir una cama avançada, somriure arcaic, braços enganxats al cos, músculs esquemàtics, policromis, ulls ametllats, influencia egípcia i finalment frontalitat i rigidesa) i és d’ordredòric. Kòre pertany al període grec on hi ha la caiguda de la tirania a Atenes i començament de la democràcia al s V, la destrucció de Milet pels perses, es realitzen els primers Jocs Olímpics, enFilosofia pas del mite al logos. Període d’èxits culturals: naixement de la poesia lírica, Píndar s’especialitza en èpica grega.


C) El material amb el que esta fet es marbre policromat de Paros i ambla tècnica de la talla. Es una escultura de tipus exempta. Pel que fa a la simetria, s’observa en la figura la possibilitat d’establir un eix central que divideix l’estàtua en dues meitats exactamentiguals, a excepció de la posició del braç en el cas de la kóre, amb la mà esquerra estesa com oferint quelcom (fruit). Aquet element diferencial trenquen la rigidesa dels altres elements corporals.Representació estereotipada de la boca(somriure arcaic). L’element geomètric s’endevina ràpidament en la formació de la cabellera, en algun detall del rostre (com els ulls ametllats), en el tors o enels relleus de la roba

Un altre aspecte destacat és l’actitud hieràtica que mostra la figura i que és determinada per la posició frontal del cos i del rostre, ajudada per la disposició del pèplum otúnica, que fa que els plecs caiguin totalment en vertical.
.
Originàriament, l’obra era policromada. De fet, la figura encara conserva les restes de policromia.

D) Significat: La paraula kóre...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Koré del Peplum
  • Kore del peplum
  • koré del peplum
  • la kòre de péplum
  • Koré Del Péplum
  • KORE
  • Los Koras
  • Koren

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS