L'univers

Páginas: 3 (609 palabras) Publicado: 2 de abril de 2013





Un planeta és cadascun dels cossos que fan fan òrbites el·líptiques al voltant d'una estrella (en el cas de la Via Lactia, del Sol). Aquests no tenen una llum pròpia (cosa que elsdiferencia de les estrelles). Al sistema solar tenim 8 planetes: Mercuri, Venus, la Terra, Mart, Júpitar, Saturn, Urà i Neptú.



Els planetes menors són cossos celestes que hi ha al sistema solar i queorbiten al voltant del Sol. Són més petits que els planetes però més grans que els meteroides. Els designats planetoides són aquells amb un diàmetre major. Aquests es divideixen en grups segons lesseves característiques orbitals, que es bategen amb el nom del primer membre descobridor.


Una galàxia és un conjunt de milions d'estels i de núvols de gas i pols. Els estudis realitzats sobreaquests indiquen que al centre d'algunes galàxies hi ha un forat negre supermassiu, però és difícil detectar-los a causa de la densitat d'estels que formen una galàxia.




Un estrel o estrella ésun astre massiu format per plasma en un equilibri semblant a un hidrostàtic, que genera energia gràcies a un procés de fusió nuclear. Aquests estels es poden veure al cel nocturn, quan apareixen coma punts brillants fent intermitències a causa de l'atmosfera terrestre. Les estrelles poden emetre llum de diversos colors, que en barrejar-se fan que les veiem blanques. Tot i així hi ha molts estelson es poden apreciar les diferents tonalitats cromàtiques, sobretot les vermelles (Betelgeuse, Antares...). El Sol seria una estrella que emet una llum groguenca.


Un cometa és un cos celestesòlid que s'assembla als asteroides però que tenen diferents composicions i que fan òrbites més llargues que aquests (alguns només s'han vist una vegada). Aquests formen part del Sistema Solar. Altressón destruïts per la gravetat del Sol.





Un satèl·lit natural és qualsevol objecte que orbita al voltant d'un planeta. Aquests són molt més petits que els planetes i l'acompanyen durant el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • L'univers
  • L'Univers
  • L'Univers
  • L'aigua a l'univers
  • L'Univers. Galàxies
  • TEORIES DE L'UNIVERS
  • L'univers
  • L'Univers

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS