L'accident de Txernòbil

Páginas: 2 (386 palabras) Publicado: 15 de noviembre de 2013
L'accident de Txernòbil va ser un accident nuclear, considerat el més greu de la història, ocorregut a la Central Nuclear de Txernòbil a Ucraïna el dissabte 26 d'abril de 1986. És el primer accidentnuclear que classificat amb un set (nivell més alt) a l'escala internacional d'accidents nuclears, només assolit per aquest i, en l'Accident nuclear de Fukushima I del 2011. Aquell dia, en un augmentsobtat de potència al reactor número 4 de la central, es va produir l'explosió de l'hidrogen acumulat dins del nucli pel sobreescalfament, durant una prova en la qual se simulava un tall desubministrament elèctric.
Hi va haver un incendi que va durar deu dies. Més de 130.000 persones van ser evacuades de la zona, tot i que n'hi ha algunes, la majoria gent gran, que ha decidit continuar a viureal seu poble de tota la vida malgrat la contaminació radioactiva. Hom estima que l'esperança de vida a Ucraïna, que era de setanta-nou anys als darrers anys de la Unió Soviètica, quan va ocórrerl'accident, seria de cinquanta-cinc anys en 2020 a causa dels seus efectes.
A causa de la manca d'un edifici de contenció a la central nuclear, es va dispersar un plomall de pluja radioactiva a diverseszones de la Unió Soviètica i el continent europeu, el 60% de la qual sobre Bielorússia. El 40% del total del territori europeu es va contaminar amb el combustible que es va dispersar a l'atmosfera.Grans àrees d'Ucraïna, Bielorússia i Rússia en resultaren greument contaminades, el que va provocar l'evacuació i reassentament d'unes 300.000 persones que vivien a menys de trenta quilòmetres de lacentral.
Actualment la zona està pràcticament despoblada i coberta per una gruixuda capa de pols amb un alt contingut en americi i altres nucleids altament radioactius. Un grup de tècnics i enginyers hitreballen encara, malgrat els greus efectes que saben que infligeixen a la seva salut, per a controlar la zona i intentar preservar els europeus de noves onades de contaminació, fuites i nous...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Desastre de txernobil
  • Explosió de txernobil
  • TANCAMENT DE LA CENTRAL DE TXERNÒBIL
  • L’accident De Phineas Gage I El Seu Llegat A La Neurobiologia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS