L'accident de Txernobil

Páginas: 11 (2703 palabras) Publicado: 3 de junio de 2013



L'ACCIDENT NUCLEAR DE TXERNÒBIL























TREBALL MONOGRÀFIC




ÍNDEX


1. L'energia nuclear :
2. Hiroshima i Nagasaki:
3. L'accident de Txernòbil :
3.1.Causes del accident
3.2. Danys causats
3.3. Conseqüencies de l'accident
4. L'energia nuclear a espanya:
5. Bibliografia




1. L'energia nuclear


L' energia nuclear es un energia no renovable ja que utilitza materials radiactius poc comuns, com l'urani o el plutoni, que al dependre dels processostectónics per la qual cosa la seua taxa de renovació de milions d´anys és més lenta que el nivell de consum de l'ésser humà, és l'energia més productiva de moment no genera gasos de efecte hivernacle, pero si que produeix contaminació tèrmica al augmentar la temperatura dels rius o aigües properes afectant el microclima i que pot generar una perdua el la biodiversitat. L'energia a les centrals nuclearses produeix per fissió de un isotop de urani 235 per el bombament d'un neutro al nucli de dit àtom que provoca la seua inestabilitat i el trencament del seu nucli en dos amb l'alliberament d'energia i més neutrons que podran xocar contra altres nuclis produint una reacció en cadena que si no es controla pot finalitzar en una explosió atómica per evitar-ho s'utilitzen materials que aturen elsneutrons i acaben la reacció solen ser aigua grafit sòlid o aigua pesada (D2O). Aquesta energia en forma de calor calfa un primer circuit d'aigua aquest s'empra per vaporitzar un segon circuit d'aigua més freda, aquest vapor s'utilitza per moure un generador que està conectat a una dinamo que genera electricitat per ultim un tercer circuit d'aigua calenta que finalitza el seu trajecte a unembassament exterior d'aigua .




2. Hiroshima i Nagasaki


El dilluns 6 agost, 1945, A 08:15, La bomba nuclear" Little Boy "va ser llançada sobre Hiroshima per un bombarder nord-americà B-29, l'Enola Gay, matant directament a unes 80.000 persones. A finals de l'any, els danys per la radiació augmentar les baixes entre 90,000-140,000.

"El 9 d'agost de 1945, a les 11:02,Nagasaki va ser el blanc del segon atac amb bomba atòmica del món, quan el nord de la ciutat va ser destruït es calcula que 40.000 persones van morir per l'explosió de la bomba sobrenomenada" Fat Man ". El nombre de morts pel bombardeig atòmic va totalitzar 73.884 víctimes, així com 74.909 ferits i cent mil malalts i moribunds per causa de la pluja radioactiva i altres malalties causades per la radiació.Al Teatre Europeu, la Segona Guerra Mundial va acabar a principis de maig de 1945 amb la capitulació de l'Alemanya nazi. Els "Tres Grans" al costat dels vencedors - Gran Bretanya, Estats Units, I La Unió Soviètica - Ara s'enfrontaven amb el complex problema de la reorganització de la postguerra a Europa. Estats Units havia entrat en la guerra més aviat tard, al desembre de 1941, i amb proufeines havia començat a fer una contribució militar veritablement significativa per a la victòria aliada sobre Alemanya amb els desembarcaments de Normandia al juny de 1944, menys d'un any abans de la fi de les hostilitats. Quan la guerra contra Alemanya va acabar, però, Washington va ocupar amb fermesa i confiança part en la taula dels vencedors, decidits a aconseguir el que es podria anomenar:"objectius de guerra".

Així, el país que havia fet la major contribució i sofert, amb molt, les majors pèrdues en el conflicte contra l'enemic comú nazi, la Unió Soviètica, va demanar importants pagaments en reparació des d'Alemanya i seguretat contra l'agressió potencial en el futur, en forma de la instauració a Alemanya, Polònia i altres països d'Europa oriental de governs que no fossin hostils...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • L'accident de Txernòbil
  • Desastre de txernobil
  • Explosió de txernobil
  • TANCAMENT DE LA CENTRAL DE TXERNÒBIL
  • L’accident De Phineas Gage I El Seu Llegat A La Neurobiologia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS