L'aigua un recurs vital.

Páginas: 2 (348 palabras) Publicado: 19 de marzo de 2011
L’aigua un recurs vital.

L’aigua és un recurs que ens aporta la natura per al nostre bé, però és un recurs limitat i consumim més del que es produeix i això genera un desequilibri en el balançhídric del cicle de l’aigua (el balanç hídric és la quantitat d’aigua que entra i surt d’un sistema determinat), ja que la major par de l’aigua que ens aporta la natura la utilitzarem i la tornarem peròen un mal estat, de manera que no som justos amb el medi ambient.

També podem dir que l’aigua a nivell mundial no està ven distribuïda: hi ha llocs del nostre planeta on l’aigua és molt apreciadaper la seva escassetat. Són zones desèrtiques i les estepes on les precipitacions són poc abundants i els essers vius juntament amb les persones han d’hidratar-se com puguin per poder sobreviure.Generalment les zones que no poden obtenir aigua fàcilment són el països del tercer món, on l’aigua suposa un bé per sobreviure.

Una situació molt diferent es produeix als països del primer món i en leszones equatorials i tropicals, on hi ha un ús exagerat d’aquest recurs, però tenen un altre problema que són els residus. Per exemple, l’aigua és molt utilitzada en la ciutat com a ús domèstic per ales necessitats, que poden ser molt variades, de les persones. També s’utilitza en la indústria com a element refrigerant, de transport, de neteja etc... Això genera una contaminació tèrmica i química,entre altres que produeix la mort de moltes espècies marines. L’aigua també és molt utilitzada en l’agricultura per al reg dels camps. Això produeix un gran desgast de l’aigua, depenent de la formaque s’utilitzi.

Però aquesta aigua, lo nostra aigua, mai ho hem utilitzat de la mateixa manera al llarg del temps. Ara és quan més aigua es consumeix en les ciutats del primer món, perquè lapoblació està creixent desmesuradament però, a la vegada, també generem més residus.

El que ens queda és buscar, protegir y millorar el nostre recurs vital que és l’aigua d’una manera eficient i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • EL AGUA RECURSO VITAL
  • Vitalidad Del Recurso Humano
  • ¿Por qué el agua es un recurso vital?
  • agua como recurso vital
  • El Agua: Un recurso vital
  • el agua un recurso vital
  • La importancia del agua como recurso vital
  • El Agua, Recurso Vital Parea La Vida

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS