L'aigua

Páginas: 4 (770 palabras) Publicado: 11 de enero de 2011
L’aigua

Importància de l’aigua

Sense l’aigua la vida no seria possible. Més d’un 60 % del pes del cos humà es constitueix per aigua. A les cèl·lules, entre elles, a la sang, a la limfa, arreu.És on tenen lloc les reaccions metabòliques. Regula la temperatura de l’organisme. Conté animals aquàtics, amfibis, alguns mamífers i el kelp, el plàncton i algues, que son la base de la cadena tròficasubmarina. La circulació vegetal de plantes terrestres també s’efectua gràcies a determinades propietats de l‘aigua, que fa possible l’obtenció d’energia a partir de la llum solar.

Estructuramolecular

La molècula d’aigua esta composta per dos àtoms d’hidrogen per cada àtom d’oxigen. Els enllaços covalents entre l’oxigen i els hidrògens formen un angle de 104’45º. L’oxigen, méselectronegatiu, atreu els electrons dels hidrògens, tot això fa que la molècula presenti una càrrega negativa a l’oxigen i una de positiva als hidrògens, això fa que sigui una molècula dipol elèctric. Per tantla molècula d’aigua és polar malgrat que la seva càrrega total és neutre.
Una molècula d’aigua pot formar ponts d’hidrògens entre l’oxigen i d’un a quatre hidrògens d’altres molècules, aquest pontsd’hidrogen són forces intermoleculars. Els anomenats ponts estan en constant formació i destrucció en l’aigua, d’aquesta forma s’aconsegueix la fluïdesa, en canvi al gel és molt diferent, els quatreenllaços es solidifiquen creant així una xarxa tetraèdrica sense moviment.

Propietats de l’aigua

Cohesió: les molècules d’aigua s’atreuen entre si.
Adhesió: les molècules d’aigua són atretes i esmantenen a altres superfícies degut al seu gran potencial de polaritat.
Tensió superficial: atracció antre les molècules de la seva superfície.
Acció capil·lar: és l’ascens o descens de l’aigua dins untub capil·lar gràcies a la cohesió i adhesió.
Calor específic: és la quantitat d’energia necessària per elevar, en un grau Celsius, la temperatura a un gram d’aigua en condicions estàndards....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • problemes de l'aigua
  • Elogi De L'aigua!
  • L'Aigua A La Terra
  • L'aigua a l'univers
  • Cicle de l'aigua
  • Arquitectura De L'Aigua Domesticada
  • CARBONSTS I BICARBONATS A L'AIGUA
  • Practica De La Duresa De L'Aigua

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS