L'alt segre

Páginas: 5 (1176 palabras) Publicado: 19 de marzo de 2012
ALT SEGRE
Les seves fonts es troben a l'Alta Cerdanya, a sota del puig del mateix nom, al costat del Puigmal i a uns 2.300 metres d'alçada. El riu travessa tota la plana cerdana i formen part del PEIN les seves riberes, quan passen pels municipis de Das, Ger, Isòvol, Prullans, Bellver i Martinet, amb un total d'aproximadament quaranta-cinc hectàrees. Són zones inundables temporals en funció delnivell freàtic o de les avingudes del riu. Les condicions variables, segons l' estació de l' any i sobretot del regim de pluges,originen una diversitat d'ambients naturals de molt valor ecològic i bellesa paisatgística. La vegetació forestal de ribera, hi és molt ben representada. A la zona s'hi desenvolupa una verneda, que es troba en les zones menys afectades pels embats de l'aigua.
FLORA IFAUNA
Alguns animals i ocells que s’hi poden trobar són;
El corb marí(Phalacrocorax carbo), és un ocell de gran tamany que fa 90-100 cm de llargada i uns 150 cm amb les ales obertes. Pesa uns 2’5 kg.Té el plomatge de color fosc; té taques blanques a les galtes i a la part superior del coll i una taca groga ataronjada a la base del bec.El bec és fort, de color gris i acaba en una mena de ganxo; elcoll és allargat i té forma de S.Les potes són curtes i fosques; els dits estan units per una membrana.Menja peixos que captura submergint-se.Fa el niu amb branques dalt dels arbres o en cingles.La femella pon 3 o 4 ous de color blavós i els cova durant 4 setmanes; després neixen els pollets que romanen al niu durant unes 4 setmanes, si bé no comencen a volar fins als 2 mesos.

El tritó palmat,(Lissotriton helveticus, abans Triturus helveticus)  relativament petits; les femelles adultes poden arribar a fer fins a 95 mm de llarg i els mascles només 85 mm.
La coloració dorsal es marró i la del ventre groc clar. Els tritons palmats tenen una franja fosca lateral que atravessa els ulls de banda a banda del cap, com si estiguessin enmascarats.
Els mascles normalment son més prims que lesfemelles i mostren diferencies mes acusades durant l'época del zel, però el dimorfisme sexual pot atenuar-se o desapareixer durant la fase terrestre dels adults a la tardor i l'hivern.

L’emblemàtica llúdriga, la llúdriga o llúdria és un carnívor de la família dels mustèlids. Les llúdrigues tenen una llargada total de80 a 120 centímetres, dels quals una tercera part correspon a la cua. El seu pesvaria entre 4 i 10 kg. El seu cos allargat(hidrodinàmic) i les seves potes palmades l’ajuden a desplaçar-se ràpidament sota l’aigua.
Quan tenen aproximadament dos anys d’edat ja es poden reproduir. El període de gestació és d’uns dos mesos i pareixen dos o tres petits.

La puput, és un ocell d’uns 28 cm de llarg. És de color marró rosat amb les ales i la cua ratllades de blanc i negre. El becés prim, corbat i llarg. Té una cresta que pot obrir i tancar, amb les puntes negres. Acostuma a menjar a terra, caminant tranquil·lament d’un lloc a l’altre mentre va picotejant.
La femella pon 5-7 ous i els incuba durant uns 16-19 dies. Els pollets comencen a volar al cap d’unes 4 setmanes.

La garsa (pica pica), és un ocell d’uns 46 cm de llarg, de plomatge blanc i negre, amb una llargacua. Les plomes de les ales i de la cua agafen tonalitats blavoses i verdoses metal·litzades. El bec és fosc, les potes també son fosques.
Menja insectes, ratolins, sargantanes, ous d’altres ocells, llavors, restes d’animals morts i altres restes orgàniques dels abocadors.
La femella pon 5-6 ous de color gris verdós i els incuben durant uns 18 dies.Els pollets resten al niu durant 4 setmanes, elmascle i la femella viuen junts tota la vida.

La fundació territori i paisatge va adquirir l’alt segre com una zona amb vernedes i salzedes.
Una verneda és un bosc de ribera al que l'arbre més característic és el vern, tot i que hi ha boscos de ribera anomenats vernedes on pot mancar el vern. Les vernedes es troben a llocs on disposen d'aigua en abundància i un ambient ombrívol i fresc. Això...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Cesare segre/tema-motivo
  • Comentari l'altar de zeus
  • segros de vida del magisterio
  • Critica arquitectónica, Segre
  • Formatge de l'Alt Urgell i la Cerdanya
  • Roberto segre
  • Sexo segro
  • Biografia de segrid cadena

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS