l'art

Páginas: 6 (1463 palabras) Publicado: 13 de octubre de 2013
Tema 1. L’Art
Enunciats
1. L’art
1.1 Quines són les manifestacions artístiques que coneixem com arts majors?  Arts majors són arts que es tenen objectiu de plaer estètic més que no pas per una aplicació pràctica. Els grecs van fer dos grups: les Arts majors i Menors. les primeres eren aquelles que es gaudien per vista i oïda, amb els que no cal entrar en contacte físic amb l'objecteobservat. Les arts menors serien les arts que es gaudien a través del gust, olfacte i tacte.
1.2 Què és l’art? Es una forma d’expressió estètica, pots expressar els teus sentiments o criticar algun tipus de injustícia, explicar històries mitològiques, etc.
2. L’arquitectura
2.1 Indica de quin tipus són els arcs de les imatges
aapuntat de ferradura
2.2 Quins són els elements de suportd’un edifici?
Quins són els elements sustentats? Els elements sustentats són els arcs, sostrades, entaulaments, voltes, etc
2.3 Quines parts té una columna? Estan formades per tres parts principals: Capitell, fust i base.
2.4 Defineix: arc, entaulament, frontó, planta, cúpula
un frontó és el coronament triangular d'una façana –aleshores s'anomena també testera–, d'un pòrtic o d'una finestra. Elfrontó ens marca els vessants de la teulada. L'espai interior s'anomena timpà.

S'anomena entaulament al conjunt de peces que graviten immediatament sobre les columnes a l'arquitectura arquitravada. Es divideixen en tres seccions:
Arquitrau, fris,cornisa.

ARC:es l’elemento constructiu en forma corbada o poligonal, que salva l¡espai obert entre dos pilars o murs.

Planta esla representació d’un cos (un edifici, un moble, una peça) sobre un pla horitzontal.
Cupula Bóveda semiesférica con que se cubre un edificio o parte de él.



3. La plàstica
3.1 Explica les característiques de les tècniques pictòriques següents:
Tremp La pintura al tremp d'ou és un tipus de pintura artística i tècniques associades utilitzades com a forma principal per a la pintura sobre taula iels manuscrits il·luminats en el món Bizantí i l'edat mitjana a Europa, fins que es reemplaçà per la pintura a l'oli. És una pintura feta pel pigment en un medi d'ou.
Fresc La pintura al fresc és una tècnica de pintura mural que consisteix en aplicar pigments diluïts en aigua sobre una preparació de calç i sorra quan aquesta encara es troba humida.
Oli La pintura a l'oli és una tècnica pictòrica on elsuport és fusta o tela tensada a la qual s'apliquen amb pinzell pigments mòlts dissolts en olis secants, com la llinosa, que fan d'aglutinant. La fusta i la tela s'han de preparar previament.
Acrílica La pintura acrílica és una classe de pintura que conté un material plastificat,és una pintura d'assecament ràpid, en la que els pigments estan continguts en una emulsió  d'un polímer acrílic.Encara que són solubles en aigua, una vegada seques són resistents a la mateixa. 
3.2 Explica en què consisteix l’anàlisi formal d’una obra pictòrica, l’anàlisi significativa i l’anàlisi tècnica.
L’analisi formal d’una obra pictòrica diu les característiques principals de l’obra (autor, data, cronologia,) l’anàlisi significativa es el tema de que tracta l’obra, explicar que veus, i en l’anàlisitècnica expliques el tipus de material utilitzat, etc.
3.3 Defineix: relleu, llenç, cera perduda, mosaic
Relleu: El relleu és la tècnica escultòrica en la qual les formes modelades o tallades ressalten respecte a un entorn pla. A diferència de les escultures de exemptes.
Llenç: El llenç o tela és un suport fet de teixit que normalment porta un bastidor per a poder tensar-lo i es fa servir perpintar-hi a sobre. Acostumen a ser de cotó. el cotó té un color més clar, una trama menys compacta i és més econòmic. També es pot dir tela al quadre sobre tela ja pintat.[1]
Cera perduda: La cera perduda és una tècnica de modelatge de figures i peces en principi de vidre o de metall que es fa servir a la indústria per a peces de precisió o de vegades també per artesans, per exemple joiers o...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • L'Art.
  • L'art a la prehistòria
  • Historia de l'art
  • historia de l'art
  • Historia de l'art
  • Història de l'art
  • Introducció de l'Art
  • El sublim en l'art.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS