L'assasinat de keneedy

Páginas: 2 (413 palabras) Publicado: 18 de noviembre de 2013

El mite assassinat de Jonh F. Kennedy ,

John F. Kennedy, fet del qual es compleixen 50 anys el proper novembre i va donar peu al mite que molts nord-americans recorden amb nostàlgia.
El 22 denovembre de 1963, l'home més jove a guanyar unes eleccions presidencials - i l'únic catòlic fins a la data - era traslladat ferit de mort a l'hospital Parkland Memorial de Dallas ( Texas ) , on vamorir després d'haver estat tirotejat durant una desfilada per els carrers de la ciutat.
Kennedy va ser el quart mandatari nord-americans assassinat i la seva figura es va consolidar com un mite popular, transcendint a la política i mantenint 50 anys després com un dels presidents més valorats pels ciutadans.
"Gran part de la nostàlgia per Kennedy és pel que van ser temps millors per a alguns" ,va explicar el professor Smith , després de l'assassinat del president , EUA va entrar en un " període d'agitació política i social" que perdura fins als nostres dies , molts nord-americans vancomençar a perdre la confiança en el seu propi govern i ara veuen en Kennedy el reflex d'un passat idealitzat.
El president , que va arribar al poder amb 43 anys, "parlava de grans idees i gestes , i vaconvèncer als nord-americans que el futur no només podia ser millor , sinó que ells eren amos del seu propi destí i de la destinació del món".
El mandat de Kennedy va estar marcat per dos grans prioritats: la Guerra Freda - que aleshores passava per un dels moments de màxima tensió, i la lluita pels drets civils , que va trobar la seva major expressió en la Llei d'Igualtat en el Pagament de 1963 .Els èxits socials de Kennedy - i del seu successor , Lyndon B. Johnson- van suposar el reconeixement dels drets de les minories , les dones i les comunitats més desfavorides , tot i que, per alsexperts , encara queda molt camí per recórrer .
" És evident que les relacions de raça i gènere a EUA no han arribat des de 1960 un estat de perfecció , ja que la creació d'un país més perfecte és...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS