l'assessinat del professor de matemàtiques

Páginas: 14 (3308 palabras) Publicado: 28 de mayo de 2013














BIOGRAFIA DE L'AUTOR

Jordi Sierra i Fabra va néixer a Barcelona, el 26 de juliol de 1947. Va començar a escriure als vuit anys i als dotze va decidir que la seva vocació era ser novel·lista. No obstant això, seduït per la música rock, va iniciar el seu camí professional com director d'algunes de les revistes musicals més influents a Espanya (Disco Express,Popular 1, Super Pop, etc.).

Ha publicat més de seixanta llibres d'història i biografies d'artistes de rock, i simultàniament ha conreat tots els gèneres literaris: relats infantils, novel·la juvenil i d'adults, ciència ficció, humor, poesia, guions de pel·lícula, etc.

És autor d'una obra ingent (gairebé 400 títols), ha estat traduït a 25 idiomes i ha venut milions d'exemplars dels seus llibres.Les seves obres no només han obtingut els més prestigiosos guardons (Columna Jove, Vaixell de Vapor, Gran Angular, el Premi Néstor Luján de novel·la històrica, el Villa de Bilbao, el Ateneo de Sevilla, el Premi EDEBÉ, el Premio Nacional de Literatura Infantil y Juvenil de las Letras Españolas, fins a un total de més de 30), sinó que també moltes d'elles han estat portades al teatre i algunes a latelevisió.

El 2006 i 2010 ha estat candidat al Nobel de la literatura per a joves (el premi Hans Christian Andersen), representant a Espanya. Viatger incansable, la seva obra es nodreix moltes vegades de les seves pròpies vivències arreu del món.

El 2004 va crear la "Fundació Jordi Sierra i Fabra" a Barcelona, ​​destinada a promoure la creació literària entre els joves. Cada any convoca unpremi literari per a menors de 18 anys. El mateix 2004 va impulsar la "La Fundación Taller de Letras Jordi Sierra i Fabra para Latinoamérica" amb seu a Medellín (Colombia), que atén més de cent mil nens i joves cada any.

La literatura de Sierra i Fabra es caracteritza per un ús hàbil dels procediments narratius. El seu estil, directe, marcat pels diàlegs, el ritme, les frases curtes, laintensitat i el suspens, l'ha convertit en un favorit clar dels lectors joves. La seva obra, marcada pel compromís, aborda tots els gèneres, ciència ficció, novel·la policíaca, història, poesia, assaig, realisme crític, etc. En molts dels seus llibres incideix en temes durs i, fins i tot, censurats a la literatura per a joves.








1.- LA HISTÒRIA

L'autor ens presenta l'acció sota elgènere narratiu de novel·la d'intriga. El tipus de narració és realista, tot i que el plantejament i desenvolupament de l'acció, sense arribar a ser fantàstic, és força inversemblant.

L'autor utilitza diferents tipus de tècniques per explicar-nos la història:

- La descripció: Ens presenta i detalla els personatges i situacions que intervenen en l'acció.
- El diàleg: Per mig del diàleg l'autorintrodueix la veu dels personatges.
- La narració: Exposa els fets i els esdeveniments que van passant al llarg de la novel·la.

Els diàlegs apareixen intercalats en la narració quan el narrador ho considera oportú. Així doncs, és el narrador el que decideix en quin moment han de parlar els protagonistes.

La història transcorre en l'actualitat. Hi han força dades al llarg de la novel·la queaixí ens ho demostren. Les referències als videojocs o a l'antiguitat de la matrícula del cotxe del personatge del professor de matemàtiques (l' "Odissea") ens fan pensar doncs que l'acció passa als nostres dies.

No se sap exactament l'espai on es desenvolupa la història, ja que el narrador no ho diu de manera expressa. És clar però, que fa referència a un lloc real, no pas imaginari.Personalment crec que tota l'acció de la novel·la transcorre en una ciutat catalana de mig o gran tamany, no pas una vila o un poble petit. Per què? Crec que és una ciutat catalana perquè els noms i cognoms dels personatges que surten a la novel·la són catalans (Margarida Martorell, Bernabé Martí, etc.). Penso també que la població on transcorre l'acció no potser petita, ja que el narrador ens dóna...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Resum "l'assassinat del professor de matemàtiques"
  • Resumen libro: l'assessinat del professor de mates
  • professor
  • professor
  • Professor
  • professora
  • Professor
  • Professor

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS