L'auca del senyor esteve

Páginas: 3 (641 palabras) Publicado: 30 de enero de 2011
L’auca del Senyor Esteve: “El Masclisme”

He elegit la característica del masclisme ja que és un dels trets que m’ha cridat més l’atenció i un dels fets que des del meu punt de vista apareix més.-El masclisme és el conjunt d'idees, actituds i pràctiques sexistes de l’home sobre la dona. El masclisme creu que l'home és superior a la dona.-
Al llarg de l’obra me n’he adonat de la magnitud delmasclisme en aquella època (segle XIX-XX) a mesura que llegia veia reflectida la falta de importància de la dona en aquells temps. Els diferents personatges (principalment els Esteves) caracteritzavena les dones com inferiors, com persones o criatures que no estaven a la seva alçada i que per tant havien de respectar-los i obeir-los en tots els aspectes. Un cop vaig haver llegit els primersindicis de masclisme en el llibre vaig informar-me sobre la història del moviment masclista (home superior a la dona) i sobre el feminisme (dona igual a l’home) i parlava sobre el fet de que la dona finsgairebé al 1970 (revolució feminista) no va aconseguir que se la tractés com a igual a la societat i que fins aquell moment havien regnat les lleis discriminatòries per a la dona (diferència de tracteen cas d’adulteri; necessitat del permís de l’home per a moviments econòmics; negació al dret a vot; discriminació en l’àmbit religiós; divisió sexista en el treball; etc.).
Una de les accions mésantigues de l’home és el masclisme, encara que la societat i el món en general hagi evolucionat el tracte de l’home a la dona i la discriminació que rep no ha canviat del tot (sí en gran part però nodel tot) només cal mirar al nostre voltant i ens hi adonarem.

En el llibre de l’auca del Senyor Esteve s’hi veu reflectit perfectament, com l’avi Esteve tracta a la seva dona la Senyora Felícia comuna persona inferior, que només està allà per a estalviar i fer el paper de mare, mestressa de la casa, i sobretot darrera el taulell de “La Puntual” atenent als clients.
Alhora podem comprovar com...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • L'auca del senyor esteve
  • L'auca del senyor esteve
  • L'Auca Del Senyor Esteve
  • L'auca del senyor Esteve
  • L'auca del senyor esteve
  • L'auca del senyor Esteve
  • Personatges de l'auca del senyor esteve
  • l'auca del senyor esteve

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS