L'aufàbrega - joan maragall ( visions i cants)

Páginas: 2 (435 palabras) Publicado: 9 de diciembre de 2011
JOAN MARAGALL – L'Aufàbrega, Visions i Cants

L'aufàbrega és un poema líric que exalta els sentits sobretot al començament de l'estiu. L'ambient del poema és nocturn, ambient que apareixia en moltsaltres poemes de Maragall. La nit resulta especialment atractiva, ja que completava el dia junt amb les hores de llum. Per a ell existien nits molt diferents.
La nit de l'aufàbrega es mostra com unanit amb molta càrrega sensorial i sensual, partint d'aquesta planta olorosa al mes de juny. A partir d'això, comença a explorar sobre la importància dels sentits i els vincles entre la natura i lahumanitat.
Aquest poema es basa en la història d'amor d'Isabetta, els germans de la qual van matar a l'amant i el seu cap el van posar en un test d'aufàbrega. Per tant, se li atribueix el simbolismede l'amor, la fidelitat, i fins i tot la vida i la natura, aspectes que recull Maragall i els reflexa en aquest poema.

El poema comença definint el marc temporal, és a dir, el mes de juny,concretament la nit de Sant Joan que és el solstici d'estiu i que coincideix amb la florida de l'aufàbrega. Per tant no només trobem la descripció del simbolisme de la planta sino també una pinzellada decultura popular.

En la primera estrofa ( versos 1 al 6) comença aquesta exaltació dels sentits, la olor de la planta es junta amb la vivesa de les fogueres.
En la segona estrofa ( versos 7 al 16) hipredomina l'alegria i el goig, com també l'excitació. Tot està afectat per l'olor de l'aufàbrega junt amb la seva càrrega simbòlica.
En la tercera estrofa ( versos 17 al 20) apareixen en escena duesdones enamorades que busquen un nuvi, i sacsegen la planta perquè faci més olor.
En la quarta (versos 21 al 28) exagera els efectes de l'aufàbrega i ens indica que s'extèn cap al Llevant.
I per últim,a la darrera estrofa ( versos 29 al 32) torna les hores de llum, al dia després de Sant Joan on hi haurà aromes, que faran oblidar la nit.

Tot el poema està format per heptasíl·labs que donen...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • "L'aufàbrega" joan maragall
  • L'aufàbrega, joan maragall
  • Visions i cants (poema)
  • Treball visions i cants
  • Visions i cants
  • Narcís Oller i Joan Maragall
  • Resum cants joan maragall
  • Visions i cants

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS