L'Economia De L'Uruguai

Páginas: 3 (700 palabras) Publicado: 17 de noviembre de 2012
Economia de l'Uruguai.

L'economia d'Uruguai és el resultat de la combinació dels recursos naturals del país amb una població altament alfabetitzada, una estructura empresarial diversificada i unaforta presència de l'Estat.
L'Uruguai és un país situat a la part oriental d'Amèrica del Sud, abasta 176.000 km ² essent el segon país més petit de Sud Amèrica, posseeix un clima temperat i la sevapoblació estimada al 2011 és de 3,25 milions d'habitants.

Les principals característiques de l'economia d'aquest país són:
Els guanyats oví i boví són els més importants. Carn, llana, cuir ialtres subproductes constituir sempre les principals exportacions
Malgrat amb menor importància, es fan cultius agrícoles, entre ells, el blat, l'arròs i la soja.
Els recursos minerals sónescassos, però la indústria ha crescut gràcies a les importacions de combustibles i matèries primeres. Al nord del país es desenvolupa l'extracció de àgates i ametistes, amb gran potencialitat de donar-livalor afegit a la seva exportació.
Així, la principal indústria és la d'aliments (5,8% del PIB), seguida per la indústria de la fusta (2,3% del PIB) i la indústria química (1,5% del PIB ).També,actualment el mercat del software s'està potenciant.
El seu sistema bancari i financer: Uruguai ha estat conegut com la "Suïssa d'Amèrica", entre altres raons, per la tradicional presència denombrosos bancs. És de destacar l'existència del secret bancari en el sistema financer, que data de 1982. Això el converteix en un tipus de paradís fiscal anomenat paradís gris, que la OCDE descriu com“país no cooperant en matèria de transparència i intercanvi d'informació tributària”

La crisi econòmica.
L'Uruguai és un país que, durant anys va ser considerat “l'Europa d'Amèrica” fins que recentment,a l'any 2002 va sofrir una greu crisi econòmica, social i política, que provocà una emigració en massa fora del país. Aquesta crisi va ser provocada per la seva gran dependència que té l'Uruguai...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Introduccio A L'Economia
  • Programa D’Introducció A L’Economia
  • L'economia del periode d'entreguerres
  • Le rôle de singapour dans l’économie internationale
  • La diversification de l'économie russe
  • Introducció A L'Economia
  • L’économie et transports de bordeaux
  • La Importancia Del Turisme En l'Economia Espanyola

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS