l'educació en temps de crisi

Páginas: 4 (901 palabras) Publicado: 3 de noviembre de 2013
La competència en un món global i informacional
En el món que vivim tant el mercat com l’economia són globals. No vivim en economies ni nacionals ni regionals.
Tots els treballadors tenen unparell de fortes competències. Per exemple, gent treballadora que estan disposats a fer jornades per un sou baix, parlem de treballadors que són d’aquí, d’Espanya i de Catalunya.
La substitució enempreses multinacionals de treballadors humans per treballadors robòtics. Encara que també a ajudat a crear nous llocs de treballs, llocs en que abans tan sols eren de classe mitjana, ara passen a serimportants, sense els humans les treballadors robòtics no funcionarien.
Polarització de la força de treball, s’ha format en forma piramidal, encara que avui dia no sol tenir forma de piràmide, sinó formade “diàbolo” molts a dalt, molts a baix i pocs al mig.
Per competir en les conseqüències de la força de treball hi han tres de maneres per fer-ho, abaixar els sous o augmentar la jornada. No ho volningú, tancar-se a la competència i per últim l’educació, la qualificació, el “faré altres coses o faré les mateixes però millor”.
S’han de fer coses noves i que tots sortim guanyant, joc cooperatiu ide suma positiva.
La fractura digital
Anunci de l’arribada de les noves tecnologies va tenir molt d’èxit, sobretot en el món de l’educació.
Hem passat de tenir llibres de text i que tothom elstingués a que ara, a més a més, ens diguin que hem de tenir ordinadors, quan hi ha gent que l’economia no els permet tenir-ne.
La tecnologia de la informació i la comunicació s’han difós tant ràpid i ambgrans efectes com mai cap tecnologia.
Diferents fractures dintre de l’àmbit, la de gènere, estudis que diuen que els homes les fan servir més que les dones, relatiu, en cas del professorat éspràcticament igual. La generacional, els joves nascuts als 80’ s s’anomenen nadius digitals, joves que sense la necessitat de tenir cap tipus d’instrucció saben fer servir qualsevol tipus d’aparell...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Construir Confiança En Temps De Crisi
  • Les Pimes En Temps De Crisi
  • Temps Era Temps
  • El Temps
  • crisi
  • La psicologia en l'educació
  • el temps de les cireres
  • El temps de les cireres

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS