L'Elionor; Miquel Martí i Pol

Páginas: 3 (653 palabras) Publicado: 29 de marzo de 2013

Miquel Martí i Pol  va néixer a Roda de Ter, Osona, el 19 de Març de1929 i va morir a Vic,l’ 11 de novembre de 2003 va ser un poeta, escriptor i traductor català, un dels més populars del segleXX. Martí i Pol va començar a treballar en una fàbrica als 14 anys. Als 19 anys, va patir una tuberculosi pulmonar que el va obligar a estar-se al llit una llarga temporada i des de llavors va decidirdedicar-se a l'escriptura. L'any 1970 li van diagnosticar una esclerosi múltiple, la qual cosa va causar que l'any1973 hagués d'abandonar la feina a la fàbrica. Tot i les restriccions imposades per lamalaltia, va continuar publicant molta poesia.
Aquest poema tracta sobre el món laboral, on tot és un mateix cicle i els fills acaben fent la mateixa vida que els pares. La fàbrica es una obra quemostra la vida que tenien els treballadors en una empresa.
L’Elionor és un poema que ve separat per quatre apartats, el primer apartat es una introducció on explica com era la Elionor, una noia decatorze anys que comença a treballar en una fàbrica i la descriu, aquesta part comença al vers 1 i acaba al vers. La següent part va del vers 12 fins al vers 19 i ja forma part del desenvolupament, on esmostra un canvi en l’adolescent, ara està començant a madurar i comença a sentir-se sola, a estar trista. Del vers 20 fins al 25 les companyes de treball busquen una solució per tornar a veure feliç al’Elionor i creuen que el que necessita és tenir una família, per tant ella decideix casar-se i va tenir fills.Per acabar, des de el vers 26 fins el 31 podríem dir que és la conclusió, ja que narra ala filla de l’Elionor, començant als 14 anys en la mateixa fàbrica, i és com un mirall, ja que mostra que la filla tindrà el mateix futur que la mare i està passant per el mateix que ella va passaranys enrere.
Està compost per 31 versos, i no estan separats per estrofes, és una única estrofa. Són versos lliures sense cap rima entre ells i les síl·labes de cada vers són diferents.
Apareixen...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Miquel marti i pol
  • Miquel martí i pol
  • Miquel Marti I Pol
  • Miquel marti i pol
  • Miquel Martí I Pol
  • Miquel marti i pol
  • Elionor de miquel martí i pol
  • Miquel Marti I Pol

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS