L'embaràs

Páginas: 20 (4971 palabras) Publicado: 23 de marzo de 2012
INTRODUCCIÓ
En aquest treball anem a tractar els canvis que afecten tant a la mare com al fetus durant la fecundació, l’embaràs i el part, per a això cal distingir entre estos tres termes:
• Fecundació: la concepció d’una nova vida humana comença amb la unió de dos cèl·lules reproductores humanes: l’òvul i l’espermatozoide, cadascuna d’aquestes cèl·lules conté la meitat de la informaciógenètica de l’herència biològica del nou ésser. A partir de que l’espermatozoide fecunda l’òvul comencen a produir-se una sèrie de canvis que ja formen part del procés de creixement.
• Embaràs: és el període de temps que transcorre des de la fecundació fins el moment del part. A l’espècie humana, les gestacions solen ser úniques. L’embaràs inclou tots els processos biològics de creixement idesenvolupament del fetus a l’interior de l’úter de la mare. També durant aquest període es produeixen una sèrie d’importants canvis fisiològics, metabòlics i morfològics al cos de la mare i que són per protegir, nodrir i permetre el desenvolupament del fetus.
• Part: és l’expulsió d’un o més fetus madurs i la placenta des de l’interior de la cavitat uterina fins l’exterior. Es considera un partdut a terme aquell que ocorre entre les 37 i les 42 setmanes des de la data de l’ultima menstruació. Els parts abans de les 37 setmanes es consideren prematurs, i els que ocorren després de les 42 setmanes són parts post-terme




1. PRIMER TRIMESTRE DE L’EMBARÀS
1. Període embrionari: de 0 a 3mesos.
Una vegada fecundat l’òvul comença la divisió cel·lular que és la principal causade creixement i formació cel·lular de l’embrió. Abans del primer mes l’embrió ja té varis milions de cèl·lules, aquest és el període embrionari i dura aproximadament uns tres mesos.
en tot aquest període el creixement es produeix molt aviat, ja que diàriament tenen lloc canvis molt importants: comencen a formar-se els teixits i les estructures que albergaran, protegiran i nodriran l’embrió,el fetus creix i es desenvolupa dintre del sac amniòtic i s’alimenta a través de la placenta que està unida al fetus a través del cordó umbilical.
Es aquest període es desenvolupa:
• el cervell
• la medul·la espinal
• es forma la base del sistema nerviós
• es forma el cor i ens permet escoltar ja els primers batecs.
• S’inicia i es completa la formacióde l’esquelet humà i del sistema muscular.
Al finalitzar aquest període existeixen ja impulsos cerebrals que permeten demostrar l’inici del funcionament del cervell i l’aparició dels primers reflexes.
[pic]


2. Primer trimestre de l’embaràs: canvis al cos de la mare.
És una etapa fonamental, la panxa encara no es nota.
a) Primer mes:
[pic]
Uns sis dies després de lafecundació l’òvul arriba a l’úter i per quedar-se allí. En pocs dies, una part de les cèl·lules formarà la placenta, l’altra a l’embrió. A partir d’eixe moment l’organisme de la dona comença a canviar.
Els primers símptomes es poden confondre amb la síndrome premenstrual: cansament, augment de la secreció vaginal, estirament al pit, quimera per determinats aliments, major sensibilitat olfactiva ifins i tot de vegades un estrany sabor metàl·lic a la boca.
L’embaràs sol descobrir-se en la primera falta de la menstruació, que sol ser uns 15 dies després de la fecundació.
A partir, més o menys del sisè dia de falta de la menstruació es pot realitzar un test d’embaràs, i en cas de que sigui positiu, és deu acudir al ginecòleg.
b) Segon mes
Les alteracions anímiques són freqüents per larevolució hormonal que s’està produint al cos de la dóna.
El pit ha crescut i fa un poc de mal. En l’argolla es distingeixen uns nòduls petits, anomenats “tubérculos de Montgomery”
Es ben probable que la dóna tingui nàusees i mareigs, augmenta la salivació i la necessitat d’orinar.
Moltes dones se senten cansades i necessiten dormir més hores de les que acostumen, no és més que una defensa de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • L'embaràs.
  • Estats Hipertensius En L'Embaràs

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS