L'Esclavitud Al Llarg De La Història

Páginas: 2 (385 palabras) Publicado: 17 de febrero de 2013
L’esclavitud al llarg de la història
L'esclavitud existeix des del passat remot, fins i tot va ser la base principal de l'economia en diverses èpoques. Ja els grecs i romans, entre d’altres,esclavitzaven als pobles o sotmetien a les persones per no pagar els seus deutes.
En aquella època ningú no es plantejava la injustícia de l'esclavitud, es pensava que era natural i molt més si es tractavade persones de raça negra, a les que amb prou feines eren considerades éssers humans. L'esclau era un objecte amb el que el seu amo podia fer el que volgués, des llogar-lo fins matar-lo si ho creiaconvenient o això li afavoria.
Existien dos tipus d'esclavitud, la més dura era la dels treballs en les mines i en els camps. L'altra era la casolana, on es realitzaven treballs de la llar i s'empravaprincipalment a dones i nenes.
A part de l'esclavitud privada, també l'Estat i la casta sacerdotal posseïen gran quantitat d'esclaus. Alguns esclaus tenien la sort de tenir professions que elspermetien un tracte més favorable. Eren els músics i els artesans, entre d'altres. Fins i tot en alguns casos podien comprar la seva llibertat, encara que aquest avantatge el podia tenir qualsevol esclaudepenent de la "bona voluntat" del seu amo.
L'explotació dels indígenes en el Nou Món va anar acabant amb ells gradualment. Les condicions de vida, els maltractaments, l'escassa alimentació i eltreball inhumà els feien emmalaltir i morir. El Segle de les Llums, el segle XVIII, comença a aparèixer en la societat una creixent protesta contra la comercialització de persones, moralment es comença aplantejar com una cosa monstruosa.
La Declaració dels Drets de l'Home i del Ciutadà és fonamental per al principi de la fi de l'esclavitud, encara que també hi ha un motiu econòmic, i és que laRevolució Industrial fa que l'esclavitud no sigui ja tan rendible.
Es prohibeix el comerç amb éssers humans el 1792 a Dinamarca, el 1807 als Estats Units i el 1812 a Holanda. I la dissolució absoluta...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Concepció de l'univers al llarg de la historia
  • El treball al llarg de la historia
  • Publicitat en premsa al llarg de la història catalana
  • L'esclavitud
  • L'Esclavitud
  • L'esclavitud
  • Llarg diumenge de prometatge
  • Platja Llarga

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS