L'Estat de l'Estat

Páginas: 2 (496 palabras) Publicado: 4 de diciembre de 2013
Es tracta d'un article anomenat "La revolta dels comuns" escrit per Miquel Caminal, professor de ciència política i de l'administració de la Universitat de Barcelona.
L’article forma part,conjuntament amb l'escrit de Francisco Fernández Buey "Anem cap a un Estat universal" i el de Josep M. Terricabrras "Tota nació té dret a un Estat?", del simposi "L'Estat de l'Estat" organitzat per l'Institutd'Humanitats de Barcelona i la Fundació Joan Maragal a Barcelona el 24,25 i 26 de febrer de 1997.

Aquest article realitza un anàlisi de l'Estat on es critica com aquest s’ha transformat en quelcomnecessari però maligne, si bé tothom està d’acord en la seva existència la seva utilitat és qüestionable. Teòricament l’Estat és l’encarregat de protegir als humans d’ells mateixos, per fer-hocorrectament ha de ser imparcial, neutral, però a la pràctica no ho és. L’Estat, partint del liberalisme, i tenint en compte el model capitalista pel qual es regeixen algunes societats actuals no es guiaper principis que tothom defensa, al seu torn, realitza una administració desigual en la qual els valors positius queden en un segon pla i és el capital allò que té un valor real.
Les societatsdemocràtiques actuals, capitalistes, es comporten basant-se en el benefici d’uns pocs, tal i com ocorria amb el liberalisme, amb la conseqüent proliferació de valors negatius implícits en aquestes. Ladependència del capital és tan gran que sense l’existència d’aquest no podrien funcionar, és per això que es facilita encara més l’atracció del capital, no interessa que aquest, el qual és difícil decontrolar, estigui en altres mans i els estats cedeixen creant mesures avantatjoses per evitar la sortida de capital, per retenir-lo segons les indicacions d’aquells que el posseeixen. És així com, tal icom ja ha passat anteriorment a la història, les minories controlen i governen per sobre de la resta.
Amb “l’empresa-estat” sotmesa a una brutal crisi les solucions que podrien resoldre el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • l'administració de l'estat
  • L'Estat Estètic En El Disseny En Premsa
  • Resum transtors de l'estat d'ànim
  • Fases de l'Estat del benestar
  • Objectius de l'estat del benestar
  • Organs de l'estat
  • administració de l'estat
  • L'Estat Postmodern Cooper

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS