L'home de l'estació

Páginas: 6 (1436 palabras) Publicado: 2 de mayo de 2010
Fitxa tècnica del llibre

Títol de l’obra: L’home de l’estació

Editorial i edició: Editorial Bromera

Nº de pàgines: 221 pàgines

Autor del llibre: Joaquím G. Caturla (Alacant, 1951) és llicenciat en filologia hispànica i professor. Ha publicat reculls de contes populars, però sobretot s’ha consolidat com un narrador de recursos formals i temàtics molts diversos. Ha publicat obres per ainfants i joves, com ara Tot l’estiu per davant – un dels èxits més destacats de la literatura juvenil en la nostra llengua, amb més de 50.000 exemplars venuts- i Mirant la lluna, que va rebre el Premi Bancaixa de Narrativa Juvenil 2000. Entre les seues obres per a adults ha publicat a Edicions Bromera Els colors de la solitud, Les quatres edats d’Eros, Premi de Literatura Eròtica La Valld’Albaida 1995, i La casa de les flors, Premi Enric Valor de Novel.la 1998. L’home de l’estació li ha valgut el XXIV Premi Blai Bellver de Narrativa dels Premis Literaris Ciutat de Xàtiva.

Contextualitat de l’obra: Un vell militant falangista repassa, al llit de la malatia, les difícils decisions preses al llarg de la vida, les venjances i els odis, però també els amors i la lluita per uns ideals.Paral.lelament, Alícia, la seua filla, fa un llarg viatge per a veure’l abans de morir. Durant el trajecte, l’assalten els records punyents d’un pare i unes circumstàncies terribles. Tot plegat es barrejarà amb les imatges agredolces de la infantesa que la condueixes a debatre’s entre la seua ideologia liberal i l’estricta educació rebuda, però, sobretot, entre la rancúnia i el difícil perdó.
Através del contrast violent d’idees i actituds entre ambdós personatges, L’home de l’estació, Premi Blai Bellver de Narrativa 2004, introdueix una qüestió abordada molt poques vegades en les nostres lletres: la persecució del feixisme durant la República, a través del protagonista, quintacomunista infiltrat, un emboscat dins el territori republicà.

Cos del treball

Durant tot el llibrepodem trobar-hi diversos temes a tratar com poden ser el viatge que empren Alícia per a anar a vorer al seu pare a la residència en la que es troba. El món del sexe al franquisme i tota l’opressió que va suposar aquesta època al territori espanyol. La novel.la com a al.legoria del franquisme. I, un estudi profunt d’un dels protagonistes de la història, Tomàs Forner.

Però el tema que vaig atractar de manera més detallada serà el del viatge d’Alícia.

Durant tota l’obra la figura de la filla de Tomàs Forner, Alícia Forner va fent una reflexió de tota la seua vida durant el viatge que realitza per a anar a vore a son pare. Primerament, recorda quan era xicoteta; etapa que va considerar com una de les més felices de la seua vida, ja que tenia tota l’inocència i l’ignoracia que teniauna xiqueta de la seua edat, sense saber la classe de persona que era son pare. Durant el periode de la república son pare es veu obligat a exiliar-se i en aquest moment la familia es veu molt apurada amb el tema dels diners, ja que sa mare es veu obligada a damanar-li diners als seus familiars i robar menjar per a poder portar-se algo a la boca, degut a que per el càrrec que tenia son pare a laseua dona, Eulàlia, no li van donar la cartilla de racionament. Durant el periode en el que es ella i s’ha mare es veuen obligades a denar llimosna, descobreix que la gent del poble tem a son pare, sentint a una colla de dones que en veu baixeta diuen si donem-li llimosna que la pobra en el pare i els problemes que tenen a casa ja tenen prou i en aquest moment Alícia va donant-se compte de classede persona que és son pare i comenca a sentir odi i menyspreu.
Acabat aquest periode de guerra son pare torna, i la relació en la casa canvia de manera radical, ja que son pare sustituix la figura de la mare menyspreant-la i tratant-la amb un grau d’inferioritat.
Quan Alícia té una certa edat son pare decideix portar-la a un col.legi de monges, que segons son pare és un col.legi de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Resumen l'home de l'estacio
  • Drets de l'home
  • Drets de l'home
  • L'evolució de l'home
  • Declaració dels drets de l'home
  • Ledoner de l'home mort
  • L'Home I La Filosofia
  • La perspectiva sociològica; la societat dins l’home.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS