L'illa del tresor

Páginas: 13 (3016 palabras) Publicado: 4 de noviembre de 2010
L’illa
del
tresor

Nom: Noelia Sánchez Gutiérrez.
Curs: 3º ESO.
Assignatura: Català.
Data d’entrega: 19-04-2010.
1. Fitxa bibliogràfica del llibre

* Títol del llibre: L’illa del tresor.
* Autor/a del llibre: Robert L. Stevenson.
* Editorial: Barcanova.
* Col·lecció: Antaviana Nova Clàssics.
* Any d’edició: 2001.
* Lloc d’edició:Mallorca.
* Nombre de pàgines: 300.

2. Resum de l’argument
Una família, la del Jim Hawkins tenen un bar en una costa, al costat de la mar. Aquella era una caverna que no tenia molta gent hospialitzada, estava casi sempre buida.
Tot va canviar quan un bon dia un home va entrar i va demanar rom. L’home es feia anomenar capità, i va dir que es quedaria una temporada després d’haverpreguntat si hi passava molta gent per aquella caverna.
El temps anava passant. Fins que un dia un home va aparèixer a la caverna i semblava que coneixia al capità. Va preguntar per ell i el va esperar fins que arribés del seu tom. Aquell home va dir que el que es feia anomenar capità, realment es deia Bill i que tots dos eren vells amics i que volia parlar una estona amb ell.
Aquella xerrada vaacabar finalment en una baralla i al capità li va donar un infart. Però sort que en aquell moment entrava el doctor Livesey per la porta, ja que anava a veure al pare d’en Jim que feia dies que estava malalt, i el va poder reanimar.
Durant un temps el capità va estar al llit però sempre demanava rom, en Jim li donava ja que no es veia capaç de dir-li que no. Un dia, va venir un home cec al hostal.Va demanar pel capità Bill i en Jim, després de dir-li que no varies vegades, va acceptar a portar-li a l’habitació del capità per por. Aquell home cec li va donar un paperet a en Bill. Quan aquell home va marxar, el capità va mirar el paper i va morir per culpa d’un altre infart.
En Jim va veure el paper. Era una marca negra l’avís que el capità esperava. En Jim va fer tot el que el capità liva dir uns dies abans de morir. Anar al doctor amb tot el botí que tenia el capità. En Jim i la seva mare van agafar tots els diners que el capità els hi devia, i més tard van marxar al poble per explicar-li al doctor, el doctor va dir que aquells homes eren perillosos, aquells homes que havien entrat abans a la caverna, i per tant en Jim i la seva mare van voler marxar de la caverna. Van tornar acasa a buscar una part més del botí i més coses per marxar. Just van marxar i es van amagar, després de córrer, sota un pont al escoltar la veu del cec i molts més homes. Volien entrar al hostal, buscar a en Bill i el seu botí i parlaven d’uns papers del botí que els tenia en Jim a la butxaca. Aquells homes, que eren pirates al veure que al botí no estava el que buscaven, van començar a buscar aen Jim i la seva mare que estava desmaiada sota un pont amb el seu fill. Van destrossar tota la caverna i van marxar després d’haver deixat sol al cec, que més tard va morir. En Jim i la seva mare van arribar al poble, on el doctor va ajudar a la mare i en Jim li va ensenyar el diari que havia obtingut i que els pirates buscaven dins del botí.
En aquell diari hi havia molts apunts sobre una illa,un tresor i molts números de comptes de cada dia i de instruccions per arribar a aquest tresor. Al final el cavaller Trelawney, el doctor Livesey, en Jim Hawkins i tota la resta de la tripulació obtinguda pel cavaller, van marxar cap a l’illa del tresor.
Durant el viatge van passar moltes coses que el llibre no esmenta. Només diu que va morir un home sense deixar rastre, ja que va desaparèixer, ique en Jim va escoltar una conversació entre el cuiner, que semblava molt fidel al capità i a la tripulació, Silver; en Dick, un jove tripulant i finalment el timoner del vaixell en Israel Hands. En aquella conversació en Jim va esbrinar que hi havia homes en aquella tripulació que els havien traicionat, en poc temps es posarien en contra i matarien a tothom després d’haver-se quedat amb el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • L'illa del tresor
  • L'Illa Del Tresor
  • L'illa del tresor
  • l'illa del tresor
  • L'illa del tresor
  • L'Illa Del Tresor
  • l'illa del tresor
  • l'Illa Del Tresor

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS