L'Impressionisme 1860

Páginas: 4 (924 palabras) Publicado: 25 de diciembre de 2012
L'IMPRESSIONISME 1860
Un grup d'amics pintors es reuneixen al cafè Cuerbois i decideixen fer una exposició amb els seus quadres a casa d'un amic (Nadar) perque no els acceptaven a les exposicionsper no seguir els criteris artístics dictats per l'acadèmia de les Belles Arts.
Monet
Pissarro
Revoir
Sistey
Cèzanne
La trajectòria de l'art pictòric del segle XIX és presidida per lapreocupació per la llum. A l'últim quart de segle l'Impressionisme va ser el cim d'aquesta tendència d'unir la visió i la llum, inherent a tota pintura occidental des de el Renaixement, i va afrontar elproblema de representar el paissatge amb els elements fluctuals i les circumstàncies atmosfèriques, que varien entre un moment determinat i el següent.
Els pintors impressionistes van estudiar les teoriesfísiques sobre el fenomen de la llum.. Van llegir els tractats científics sobre òptica i color, i especialment els d'Eugene Chevreuil, sobre els elements que constitueixen la llum. Alguns mestres vantrobar en la llum un llenguatge semblant al de la poesia. Uns altres, ja durant l'etapa de revisió de l'impressionisme, van buscar la vida que hiha latent en els objectes, més enllà de les aparenceslluminoses. Tota pintura del segle XX va tenir com a guia Cèzanne, el més avançat de la investigació de la realitat.
La captació de la llum en els quadres mitjançant tocs cromàtics solts va ser unaambició comuna a tots els grans mestres. La plasmació d'aquest realisme visual exigeix una manera diferent de mirar, de contemplar la naturalesa. Es buscava alló que és fugisser, fluid.Característiques
Pinten a l'aire lliure.
La pintura es fa en funció de la llum i el color(manera en què la llum es reflexa en els objectes)
Apliquen la pintura directament sense barreje.
Pinzellada soltajuxtaposada,la retina de l'especatdor fa la síntesi dels colors.
Temàtica variada, paisatge, pintura ràpida, natura canviant
Es pinta el que és fugisser, natura canviant. Es pinten sèries.
Temes...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • L'Impressionisme
  • Decreto 1860
  • L'Impressionisme
  • Decreto 1860
  • decreto 1860
  • Reforma de 1860
  • La Constitucion De 1860
  • Romanticismo 1860

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS