l'organització del cos huma

Páginas: 4 (799 palabras) Publicado: 7 de enero de 2014
Els òrgans i sistemes d'òrgans

Després dels teixits, els òrgans són el següent nivell d'organització del cos humà. Un òrgan és una estructura que consta de dos o més tipus de teixits quetreballen junts per fer la mateixa feina. Exemples d'òrgans humans inclouen el cervell, el cor, els pulmons, la pell, i els ronyons. Els òrgans humans s'organitzen en sistemes d'òrgans i aparells. Un sistemad'òrgans és un conjunt d'òrgans que treballen junts per dur a terme una funció global més complexa. Cada òrgan del sistema col·labora per fer un treball més gran.

Sistema tegumentari (la pell):Forma la coberta protectora exterior del cos. Esmorteeix i protegeix els teixits profunds d'una lesió. Impermeabilitza la superfície externa del cos. Regula la temperatura del cos. Elimina la urea isals amb la suor produïda per les glàndules sudorípares. Les glàndules sebàcies secreten substàncies que humitegen i estoven la pell. Conté els receptors de la temperatura, del dolor i de la pressió. Lasíntesi de la vitamina D es fa a la pell.

Sistema esquelètic: Proporciona suport i protecció al cos. Conjuntament amb els músculs permet el moviment. Emmagatzema minerals com el calci. És on esformen les cèl·lules sanguínies (hemopoesi).

Sistema muscular: La contracció dels músculs permet el moviment del cos. La regulació dels músculs del cos pel sistema nerviós permet el control de lesfuncions corporals. Produeix la calor del cos necessària per mantenir l'homeòstasi.

Sistema nerviós: És el sistema de control del cos. Té la capacitat de detectar els canvis en el medi ambientutilitzant receptors sensorials. Permet la resposta als estímuls interns i externs activant les glàndules i els músculs.

Sistema endocrí: Sistema de control químic del cos. Conté glàndules que secretenhormones que regulen processos corporals com ara la reproducció, el creixement i el metabolisme.

Aparell circulatori: S'encarrega del transport i distribució pel cos. El cor és una potent bomba que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El Cos Humà
  • cos huma
  • El cos humà
  • El Cos Humà (Catalan)
  • Up Cos Huma
  • El cos humà: Estructures i Funcions
  • Rendiment cos huma
  • El Cos Humà I La Salut

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS