L'origen de les espècies

Páginas: 4 (832 palabras) Publicado: 29 de mayo de 2013
L’ORIGEN DE LES ESPÈCIES Beatriz Oria Lombardía 1r Bat A

Segons la majoria de religions, la vida té un origen sobrenatural. Antigament es creia que les espècies llavors conegudesmantenien el mateix aspecte des del moment en que Déu les va crear. Aquesta teoria rep el nom de creacionisme. La desaparició d’espècies antigues s’explicava amb idees catastrofistes, es a dir, creien ques’extingien per catàstrofes naturals ordenades per Déu, a les que seguien noves creacions.

Al llarg de la història, els científics han aportat diferents explicacions sobre l’origen dels éssersvius. Alguns filòsofs grecs defensaven que la vida es formava constantment allà on hi hagués matèria orgànica. Aquesta idea va rebre el nom de teoria de la generació espontània, però va ser refutada perexperiments duts a terme per Redi i Pasteur.

Per sort, en el segle XIX, després de demostrar que la vida només podia aparèixer a partir de la vida, els científics començaren preguntar-se comexplicar la gran varietat d’espècies actuals i les similituds entre elles. Va ser llavors quan començaren a sorgir teories evolucionistes, que deien que tots els éssers vius tenen un origen comú, a partirdel qual es van formar les diferents espècies i van anar adquirint nivells organitzatius superiors. Actualment hi ha tres tipus de proves evolutives que donen suport a l’evolució: les paleontològiques,que es basen en els fòssils, les biològiques, que es basen en organismes actuals i les moleculars, la base de les quals és la genètica.

Cap dels científics evolucionistes del s.XIX sabien res delsgens, però intuïen que els canvis als individus d’una espècie “es transmitien” als descendents. Aquest era el cas de J.B. Lamark, autor de la teoria dels caràcters adquirits i primer home en donar unaexplicació evolutiva a l’origen de les espècies. Defenia que el medi en el que es desenvolupen les espècies es el que determina els seus canvis, i que aquestos canvis adquirits en vida eren...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • l'origen de Pandora
  • Especies
  • Especies
  • Especies
  • especies
  • Especias
  • Especias
  • Especies

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS