l'origen de Pandora

Páginas: 3 (625 palabras) Publicado: 4 de enero de 2014
L’ORIGEN DE PANDORA



A causa de que Prometeu va robar el foc diví als deus, Zeus fill de Cromos es va enfadar i va pensar un pla per castigar als humans.



Zeus va ordenar a Hefest quecreéssiu una figura humana femenina dotada de tots els dons exteriors, com la bellesa, la gràcia, la persuasió i la simpatia. Però que en el seu interior ocultés la curiositat, la mentirà i elengany. Això va ser el regal enverinat designat per Zeus a la raça humana. A més a més li va ordenar a Atena que li donés les divines gràcies i li van posar una corona de flores, collarets d’or i unaesplèndida cabellera.



Els deus van dotar a la dona amb diferents habilitats. Per exemple: Hermes li va donar el do de la paraula, Apolo la va adornar amb dotes de música, Afrodita li va donar el do dela seducció i Atena la va dotar amb saviesa per distingir la justícia. La van nomenar Pandora. Però abans d’enviar-la als humans, Zeus li va entregar una capsa amb la advertència de qui no la abrasi.Hermes va ser l’encarregat de portar-la, com un regal del cel, a Prometeu. Però aquest la va rebutjar. Llavors Zeus es va enfadar i es va venjar d’ell, deixant-lo sol en el Caucas. Allí hihavia una àguila que es menjava el seu fetge tots els dies, ja que per la nit aquest orgue es regenerava. Dons, Zeus va encomanar al missatger que portéssiu a Pandora a Epimetreu, germà de Prometeu.Aquest la va acceptar amb la capsa, encara que el seu germà lo va dir que no acceptéssiu res dels deus.


Pandora va destapar la capsa per la seva curiositat. Aquesta capsa contenia tots els malsque juntament amb totes les desgràcies humanes es van alliberar en la terra, acabant amb el paradís dels humans. I solament va quedar a la terra l’esperança ja que la capsa es va tancar just abans deque aquesta fossi alliberada.












ACTIVITATS

TRADUCCIÓ

Pirra, la primera dona.

Vermell: Pronoms
Groc: Nom.
Verd: Verb.
Blau: Formes invariables.

Poste...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Pandora
  • Pandora
  • Pandora
  • Pandora
  • pandora
  • pandora
  • pandora
  • Pandora

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS