L’art egipci

Páginas: 4 (996 palabras) Publicado: 18 de diciembre de 2013
L’art egipci:

L'art de l'antic Egipte és el conjunt d'obres d'estil i simbolisme de gran homogeneïtat realitzades a l'Egipte antic. Es considera que aquest estil queda assentat a partir del 3200aC.
Les obres artístiques seguien estrictes cànons permetent que durant més de tres mil anys l'art egipci hagi sofert escasses variacions. Amb aquests convenis es pretenia transmetre la idead'atemporalitat en la civilització egípcia.
L’art egipci:
L'art egipci està constituït d'objectes produïts pel seu valor funcional. L'arquitectura, l'escultura o la pintura de l'antic Egipte són mostres d'unart que bàsicament és religiós o funerari. Es distingeix l'art funerari dels faraons de l'art per als civils. Els faraons, per ser deus, s'elevaran de la seva tomba per reunir-se amb la resta delssers divins. Els civils disposen d'un art funerari que els capacita per afrontar l'eternitat dins de la seva tomba.
Es distingia entre els objectes d'ús quotidià dels objectes d'ús social; els darrersrequerien d'uns treballadors especialitzats. Els objectes d'ús social disposaven d'una bona funcionalitat i eren objectes bells. La bellesa conferia prestigi i la capacitat d'envoltar-se d'objectesbells era reservada a les classes benestants. La bellesa va associada a allò que és útil i específicament als objectes que serveixen al difunt en la vida després de la mort. La major part d'objectesbells han estat creats per a l'emperador; el paradigma és la piràmide. Per tant encara que es va confeccionar una noció de bellesa aquesta era un mitjà no un fi en ell mateix.
La ceràmica, la pintura,l'escultura o l'arquitectura de qualitat anava associada als jeroglífics com part de l'objecte produït. El jeroglífic és una part integrant de l'art Egipci i sovint defineix el sentit de l'obra.Cànons i simbolisme:
Cànons:
L'art de l'antic Egipte es caracteritza per una idea d'ordre: línies clares i senzilles, associades a formes simples i colors plans. Els artistes utilitzaven línies...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • l'art
  • L'Art.
  • egipcio
  • EGIPCIOS
  • Egipcios
  • Los Egipcios
  • Egipcios
  • Egipcios

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS