l’empresa industrial

Páginas: 7 (1683 palabras) Publicado: 6 de noviembre de 2014
Aquest guió serveix per fer un resum dels aspectes més destacables dels temes 17 i 18, que hauràs de preparar pel teu compte. No cal fer-ho a ordinador però és necessari fer-ho en un format que permeti que el pugui recollir el professor i el pugui revisar per posar una nota.
Es tracta d’anar llegint els diferents apartats del llibre i contestar les següents preguntes:
Què és una empresaindustrial? Quins elements la formen?
És una entitat integrada per diferents factors de producció i dedicada a la producció de béns.
Element humà (Empresaris, treballadors)
Element material ( Capital financer, capital físic)
Element organitzatiu combina els dos elements anteriors per desenvolupar eficaçment l’activitat de l’empresa
Què és l’organigrama d’una empresa? Tipus d’organigrames.És un gràfic que representa la forma que adopta l’estructura d’una empresa.
Organigrama vertical adopten la forma piramidal tradicional.
Organigrama horitzontal adopten una forma piramidal, però amb el vèrtex en un lateral.
Organigrama radial el màxim responsable es troba en el centre i els esglaons jeràrquics se situen al voltant d’ ell seguint radis concèntrics.
Organigrama circularestan formats per una sèrie de cercles o el·lipses concèntriques en què se situen els diferents nivells jeràrquics de l’empresa (màxim responsable apareix al centre)
Organigrama funcional s’organitza en departaments interrelacionats de manera que no es dispersin les tasques i es coincideixi en el mateix objectiu marcat per la direcció de l’empresa
Per què és necessari que una empresa conegui elseu entorn? Quins elements configuren l’entorn?
Perquè l’empresa no és un sistema aïllat i tancat en ell mateix, sinó que es tracta d’un sistema obert i en permanent comunicació amb l’entorn, sobre el qual influeix alhora que és influïda per aquest.
Hi ha dos grans grups:
L’entorn immediat: Està constituït per aquells elements que influeixen de forma directa sobre l’empresa i que condicionenla seva actuació diària i els seus resultats. Entre aquests destaquen tres de fonamentals.
Proveïdors: El funcionament d’una empresa depèn de les matèries primeres que rep, la maquinària i d’altres components que li són subministrats pels proveïdors.
Clients: Són el conjunt de persones i entitats de persones i entitats que adquireixen els productes que fabrica l’empresa.
Competidors: Sónles altres empreses que proporcionen els mateixos béns al mateix sector de clients.
L’entorn general: està format pels elements que incideixen en l’empresa de forma indirecta.
Situació política: El grau d’estabilitat política d’un país repercuteix
Desenvolupament tecnològic: L’aparició de noves tecnologies suposa per a l’empresa la necessitat d’incorporar personal especialitzat i de modificarla seva infraestructura, amb la finalitat d’adaptar-s’hi.
Conjuntura econòmica: Les empreses es veuen afavorides quan la política econòmica d’un país redueix el dèficit públic, conté la inflació i permet un creixement estable i sostingut.
L’entorn social: Els canvis en els costums i en el nivell de vida de la societat modifiquen directament els objectius de les empreses, que es veuenobligades a produir allò que la societat demanda.
Marc legal: les administracions públiques influeixen directament sobre les empreses a través dels impostos i taxes que recapten, els reglaments, lleis i normes que promulguen, les ajudes i subvencions els productes que adquireixen...
Context internacional: La integració d’Espanya en la Unió Europea i l’establiment de l’euro com a moneda única hanobligat les empreses adaptar-se als nous mercats i a competir amb altres empreses.
Què és el projecte tècnic d’una empresa? Explica les etapes del seu desenvolupament.
És un pla traçat per l’empresa en què es detalla el problema que es pretén resoldre i els mitjans necessaris per dur-ho a terme.
Plantejament del problema: neix sempre del desig de resoldre una necessitat humana.
Una vegada...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Estada A L'Empresa
  • Estada A L'Empresa
  • la publicitat a l'empresa
  • Economia de l'empresa
  • La inversió en l'empresa
  • Economia de l'empresa
  • Economia de l'empresa
  • l'empresa i el seu entorn

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS