L’era Del Petroli

Páginas: 7 (1683 palabras) Publicado: 20 de enero de 2013
L’ERA DEL PETROLI
1. Conceptes.
1.1. Quin es l’origen i significat dels substantius perforació, brollador, monopoli, supremacia i tòpic?
Perforació: Realització d'un forat de manera que travessa la superfície en què es fa: perforació d'un terreny.
Brollador: Naixement de les aigües.
Monopoli: Concessió legal a una empresa que li permet la fabricació o control comercial d'unproducte o servei en exclusiva.
Supremacia: Grau més alt en una jerarquia de poder
Tòpic: S'aplica a l'opinió, idea o expressió que s'usa i repeteix amb molta freqüència, i no és original
1.2. Que volen dir els adjectius frustrat, escèptics, especuladors, oportunistes i eficient?
Frustrat: Fracassat per la pèrdua d'una esperança o desig.
Escèptics: Del escepticisme o relatiu a aquestadoctrina
Especuladors: Suposició o teoria, més o menys meditada o fonamentada, que es fa sobre una cosa.
Oportunistes: Actitud que aprofita les circumstàncies momentànies per al propi interès.
Eficient: És un terme econòmic que fa a l'absència de recursos productius ociosos, és a dir, que s'estan utilitzant de la millor manera possible els factors en la producció de béns o serveis. Quan hi harecursos que no estan sent utilitzats (o que estan sent utilitzats, però no al màxim) en la producció de béns o serveis, però que podria millorar el seu ús, llavors es diu que s'està fent un ús ineficient dels recursos productius.
1.3. Defineix els conceptes gas meta, querosè, motor de combustió intern, producte nacional brut i economia global?
Gas meta: El metà és un gas incolor, inflamable,no tòxic, la fórmula química és CH 4. Aquest gas es produeix de forma natural per la descomposició de la matèria orgànica. Els aiguamolls, el bestiar i l'energia són les principals fonts que emeten metà a l'atmosfera, on actua com a gas d'efecte hivernacle. El metà és a més un dels principals components del gas natural. S'extreu fonamentalment de jaciments i s'utilitza com a combustible i amb finsindustrials.
Querosè: El querosè és un líquid transparent (o amb lleugera coloració groguenca) obtingut per destil·lació del petroli. De densitat intermèdia entre la gasolina i el gasoil o dièsel, s'utilitza com a combustible, el JP (abreviatura de Jet Petrol) en els motors a reacció i de turbina de gas o bé s'afegeix al gasoil d'automoció a les refineries. S'utilitza també com a dissolvent iper a calefacció domèstica. És insoluble en aigua.
Motor de combustió intern: És un tipus de màquina que obté energia mecànica directament de l'energia química produïda per un combustible que crema dins d'una cambra de combustió, la part principal d'un motor. S'utilitzen motors de combustió interna de quatre tipus.
El motor cíclic Otto, el seu nom prové del tècnic alemany que el va inventar,Nicolau Otto, és el motor convencional de gasolina que s'utilitza a l'automoció i l'aeronàutica.
El motor dièsel, anomenat així en honor de l'enginyer alemany Rudolf Diesel, funciona amb un principi diferent i sol consumir gasoli. S'utilitza a camions, autobusos i automòbils
Producte nacional brut: És un paràmetre utilitzat a l'hora de mesurar el creixement d'un país durant un períodedeterminat. El Producte Nacional Brut es pot definir com la quantitat de béns i serveis produïts pels residents d'un país, encara que aquests béns es produeixis en un país estranger. El PNB, conegut també com Ingrés Nacional Brut, sí que té en compte el concepte o terme de nacionalitat. Per això, s'inclouen els productes realitzats per ciutadans o empreses nacionals i, d'aquesta manera, exclou elsproductes o serveis estrangers realitzats dins de país. Aquests productes són generats per factors productius (terra, capital) dels residents d'una nació i reflecteix en forma de diners, el flux de béns i serveis produïts pels mateix durant un període de temps determinat, normalment un any.
Economia global: És refereix a les relacions econòmiques entre els països, comerç internacional, moviments...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • petrolio
  • El Petroli
  • Petrolio
  • el petrolio
  • el petrolio
  • petrolio
  • L'era de les revolucions
  • Preguntes Del Petroli

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS