L’estratègia Comunicativa D’un Partit O Polític En Relació A L’entorn Digital

Páginas: 3 (571 palabras) Publicado: 21 de diciembre de 2012
Barack Obama, actual president dels Estats Units, va ser el polític que va capitanejar l’estratègia de campanya política online i va posar de manifest la importància de la democràcia electrònica,tot el món el va contemplar com un exemple a seguir en quant a Política 2.0.
Obama es l’evidencia que proba que una campanya organitzada sota el concepte 2.0, pot revolucionar la manera de fer políticai generar adhesions (Política 2.0 y la comunicación en tiempos modernos)
L’any 2010, CIU va decidir integrar de manera definitiva les xarxes socials a la seva campanya política de maneratransversal, era un repte difícil per ser un partit estructuralment complexa i divers.
Primer es va decidir optar pel “Missatge Positiu”, es va crear una nova imatge que es va veure reflectida en un noulogotip, i es va considerar el món online com el instrument d’estimulació i organització de l’electorat.
Es va establir una estrategia basada en quatre webs de referencia cada una de les quals connecten ambla resta de xarxes socials: Ciu.cat (web del partit), Arturmas.cat (web del candidat), ideespelcanvi.cat (plataforma de debat) i Cativistes.cat (xarxa social interna que gestionava als activistes iels recursos que necessitaven).
La campanya no només es va centrar en Facebook o Twitter, si no que es va apostar per varies eines com: els videoblogs, els blogs, youtube, slideshare, aplicacions perIphone, Blackberry i Android, la pròpia xarxa social Cativistes.cat, tot això seguint amb la publicitat online tradicional, els live streaming, i las Docs sessions; aquestes eines online van ser moltútils, van conformar tot aquest engranatge que es va convertir en part del èxit, CIU té en compte que s’ha de definir un pla d’acció integrant totes aquestes eines.
La reputació en el món 2.0requereix esforç i dedicació, la perseverança i el dinamisme son conceptes clau en l’èxit de la campanya de CIU i de qualsevol altre partit polític que dugui a terme aquesta mena de política online....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Politic
  • Politic
  • Politic
  • politicad
  • Politic
  • Politic
  • politicaas
  • Politic

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS