L'amor també és això

Páginas: 4 (920 palabras) Publicado: 18 de mayo de 2011
COMENTARI DE LECTURA, 4r ESO, 10-11.
DOMINIQUE LAVIGNE, Louis (1994): L’amor també és això, Quebec: Editorial Bromera.
Aquest llibre pertany a l’àmbit d’ús literari, ja que conta una històriafictícia amb uns personatges irreals. El gènere que li correspon a aquesta obra és el teatre, perquè està fet per a ser representant. Davant de cada locució, apareix el nom del personatge que licorrespon, i hi apareixen acotacions per a situar-nos millor. Com a tipologia textual, destaca principalment la conversacional, perquè és un continu diàleg entre els personatges. La intenció d’aquesta obraés entretenir al lector, i fer-li passar una bona estona, ja que és una obra prou entretinguda, sobretot per a un públic jove. La funció del llenguatge que predomina es la expressiva, ja quecontínuament els personatges expressen les seues sensacions i emocions.
L’obra va ser publicada l’any 1991. Els fets se situen en l’època actual. Ho he deduït ja que hi apareixen elements que són d’aquestaèpoca mes o menys, com els cotxes, les pizzeries, els preservatius, la medicina avançada per saber tens sida, etc.
L’obra es va publicar a Alzira (Valencia), però no es la versió original, és unatraducció feta per Antoni Navarro i Joan C. Simó, de l’obra escrita en francès. En l’obra no situa els fets en un país i ciutat concreta, però sembla ser una ciutat o poble, amb les mateixescaracterístiques que un poble normal d’ací. Respecte als fets, són fets reals, que passen sovint a la actualitat.
El tipus de societat que apareix en la obra és una societat orientada a la societat actual enEspanya, ja que la vida quotidiana que realitzen els personatges de l’obra es similar a la nostra. En l’obra no hi apareixen referents culturals. Respecte a les classes socials, son similars a la nostra,gent de classe mitjana, que viuen be. Es tracta d’un context actual, ja que les cosses que fan els personatges, la manera de viure, els costums... son com els de hui dia, i te molta relació amb...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • aixa
  • aixa
  • tambo
  • Tambo
  • Tambo
  • tambo
  • Tambos
  • tambo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS