L'Animisme

Páginas: 8 (1941 palabras) Publicado: 22 de mayo de 2013
Índex:
Índex
1. Introducció
2. Què és l’Animisme?
3. En què es basa l’Animisme.
4. On es troba actualment l’Animisme?
5. On i quan va aparèixer l’Animisme?
6. Té escrits sagrats l’Animisme?
7. Edward Burnett Tylor
8. Web grafia



1. Introducció

En aquest treball intentarem conèixer els aspectes més importants de l’Animisme que, de ben segur, ens ajudaran a entendre unapràctica molt més estesa al món del que ens pensàvem.
Veurem que l’Animisme és una religió que veu una força espiritual darrere cada esdeveniment i considera que molts dels objectes que hi ha al món físic tenen un significat espiritual.
Ens adonarem que l’animisme el trobem ja en els homes prehistòrics i, actualment, es barreja amb altres religions. Entre els seguidors de les religions mésimportants, hi ha moltes creences i pràctiques animistes.
Veurem que l'animisme és present a molts països del món. Sobretot, a l'Àfrica, al sud-est de l’Àsia i al Carib, on es barreja amb altres creences.
Analitzarem l’existència de prohibicions i tabús, els llocs sagrats, les coses que poden ser sagrades, les accions que es consideren sagrades, les paraules sagrades, les persones sagrades, les figuresdel xaman i del sacerdot i les pràctiques màgiques.
Finalment, estudiarem la figura d’Edward Tylor, que és el primer que assenyala la importància de l’animisme i que creu que és l’estadi original de l’evolució religiosa.

2. Què és l’Animisme?
La paraula Animisme és un mot que significa ànima o alè i deriva de la paraula llatina anima. L’apliquem a totes les creences religioses que reconeixenels esperits o un món espiritual inherent. És una religió que veu un esperit o una força espiritual darrere cada esdeveniment i considera que molts dels objectes que hi ha al món físic tenen un significat espiritual.
L’Animisme es barreja amb altres religions. Entre els seguidors de les religions més importants, hi ha moltes creences i pràctiques animistes. Per exemple, la majoria del hindús idels musulmans asiàtics, i la majoria dels budistes de la Xina i del Japó, combinen la seva religió amb creences i pràctiques animistes.
La visió animista del món té elements tant del món físic com del món espiritual. No hi ha cap distinció entre aquestes dues realitats: el que passa al món físic afecta el món espiritual, i a l’inrevés. Els animistes consideren que la naturalesa és viva. Lesmuntanyes, les coves, els llacs, els rius, poden ser venerats com a llocs sagrats. Els animals poden ser encarnacions d’esperits i, per això, n’hi ha que són adorats com a animals sagrats. És el cas de la vaca i del mico a l’Índia.
Les plantes també contenen esperits i poden ser adorades. Els boscos es consideren llocs on reposen els esperits. Al nord d’Europa encara queden vestigis de l’adoraciód’arbres com el roure o el cedre.
L’Animisme també creu que hi ha forces invisibles que inclouen poders sobrenaturals com ara el destí, l’ordre moral còsmic, el mal d’ull, la màgia i la fetilleria. També considera que els objectes tenen forces energètiques que els donen poder. La persona que té aquests objectes tindrà poder per fer el bé o el mal.
3. En què es basa l’Animisme?
Com acabem d’explicar,l’Animisme és un sistema de creences que es basa en l'existència d'éssers espirituals que habiten en tots els objectes animats i inanimats. Aquests esperits tenen capacitat per raonar, tenen intel·ligència i voluntat, i tenen una gran influència en el món físic. El concepte bàsic de l'animisme es pot expressar com "tot és viu, tot és conscient, tot té una ànima". L'animisme reconeix l'existènciad'un ésser suprem únic que hauria creat tot el que existeix. No obstant això, aquest ésser suprem és inaccessible. L'anomenat món dels esperits està en continu contacte amb el món físic, i aquesta interacció inclou els esperits dels nostres avantpassats i les forces de la natura.
4. On es troba actualment l’Animisme?
L'animisme és present a molts països del món. El trobem, sobretot, a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS