L'Anorèxia

Páginas: 3 (704 palabras) Publicado: 15 de mayo de 2013
Introducció.
Aquest treball tracta sobre l’anorèxia (coneguda també com “Ana”), un trastorn que afecta a la alimentació de la persona que ho sofreix, seguidament veurem una descripció d’aquesttrastorn, les seves possibles solucions per a la “cura” y les conclusions que podem treure després de la informació.



Descripció.
Segons el diccionari català:

Tot i això l’anorèxia no ésnomés la pèrdua de la gana per part de la persona que ho sofreix (anorèctic/a), és un trastorn alimentari molt greu, que afecta sobretot als adolescents (amb majoria a les noies) que provoca ques’obsessionin amb la seva figura corporal, que deixin de menjar un cert tipus d’aliments per tal de no augmentar el pes i per molt que s’aprimin, es veuran grassos. Encara que tinguin el pes a nivells que nosón normals, sofreixen pànic a guanyar pes o a la obesitat.
L’autoestima dels anorèctics/ques va condicionada amb la opinió del seu cos.
Tot i que no ho sembli, l’anorèxia pot arribar a ser mortal, lapersona pot arribar a sofrir hipotèrmia, aturades cardíaques o baixades de tensió arterial, a més d’això també poden sofrir insomni, osteoporosi i amenorrea (desaparició de la menstruació).
En elscasos més extrems l’anorèctic/a pot arribar a sofrir depressió, i si aquesta es fa extrema, al suïcidi.
La mortalitat a causa de l’anorèxia és (aprox.) d’un 5.9%, de les quals un 27% són a causa delsuïcidi.



Propostes de solució.

-Ajut amb els pares i/o tutors:

L’anorèxia té solució, però amb ajut professional. S’ha d’anar a veure al metge de capçalera perquè t’orienti. En el casde que et diagnostiquin anorèxia, hauràs de seguir un tractament amb un equip mèdic d’una unitat especialitzada hospitalària o d’un centre privat.

-Ajut per part de les amistats:

Si tens lasospita de que un amic o amiga és anorèctic/a, aquets són uns consells:

1. No t’enfadis si rebutja l’ajuda professional, tracta de parlar amb persones properes al seu voltant (pares, germans,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El llenguatge de l'anorèxia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS