L'auca del senyor esteve

Páginas: 3 (571 palabras) Publicado: 9 de febrero de 2012
L'auca del senyor Esteve


Una auca
L'auca del senyor Esteve és una novel·la de Santiago Rusiñol publicada el 1907, de la qual es fa una versió escènica. El 1917, la mateixa obra s'estrena com acomèdia.
Taula de continguts  [amaga] 
1 Trets característics
2 Estructura i argument
3 Tema
4 Enllaços externs
[modifica]Trets característics

L'auca del senyor Esteve és el resultat de lafusió del quadre de costums del s. XIX i de l'auca.
Està formada per 27 capítols o fragments sobre tipus i escenes del barri de la Ribera de Barcelona que, paral·lelament, desenvolupen cadascun dels 27dibuixos de Ramon Casas i els 27 rodolins de Gabriel Alomar. La descripció que fa de la realitat menestral li proporcionà la forma que l'acostà al costumisme.
Aquesta novel·la permeté a Rusiñolexposar i defensar sintèticament la nova orientació i concepció de les relacions artista-societat que va sorgir durant el modernisme.
[modifica]Estructura i argument

Els vint-i-set capítols de lanovel·la s'estructuren en tres parts: la primera descriu el naixement, la infantesa, l'aprenentatge i el casament de l'Estevet en el marc de la fundació i engrandiment del negoci; la segona ens presental'Esteve com a model de botiguer i és en aquest ambient de prosperitat que esclata el conflicte amb Ramonet, el fill que vol ser artista i no vol heretar el negoci; la tercera part és la reconciliacióentre l'artista i la classe social a la qual pertany.
A la primera part, «L'Estevet», de 12 capítols, i a la segona, «l'Esteve», de 8 capítols, el ritme de l'obra guanya en intensitat narrativa perla diversitat d'escenes que hi apareixen. La tercera part, «El senyor Esteve», de 7 capítols, té un caràcter més teòric i programàtic, i abraça un àmbit més general tot inserint la història individuali familiar del senyor Esteve en un marc de la societat i de la ciutat de Barcelona.

El naixement de l'Estevet


El bateig de l'Estevet


Vida de casat


El final del senyor Esteve...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • L'auca del senyor esteve
  • L'auca del senyor esteve
  • L'Auca Del Senyor Esteve
  • L'auca del senyor Esteve
  • L'auca del senyor esteve
  • L'auca del senyor Esteve
  • Personatges de l'auca del senyor esteve
  • l'auca del senyor esteve

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS