L'Auca Del Senyor Esteve

Páginas: 6 (1381 palabras) Publicado: 21 de enero de 2013
“L’Auca del Senyor Esteve”, de Santiago Rusiñol
Resum de l’obra
“L’Auca del Senyor Esteve” ens relata la història d’un home que neix en una família de botiguers al barri de la Ribera, a Barcelona. Des de que és petit, la seva família, i sobretot, el seu avi, l’intenten instruir en la feina de comerciant perquè un dia esdevingui un home ben acomodat. Tot i tenir una botiga de vetesifils, laPuntual, que prospera i dona molts beneficis, estar casat o tenir un fill, el Senyor Esteve no és feliç, ja que l’únic que tot el seu món està format per la botiga i no veu més enllà d’aquesta. Tot el que fa és en benefici de la botiga i viu per la botiga sense viure la seva vida: no experimenta emocions, no és feliç, no es posa mai trist, no plora, no viu l’essència de la vida, ell passa. Degut aaixò, entrarà en conflicte amb el seu fill, un jove somniador que vol esdevenir escultor i sent moltes emocions i ganes de viure la vida, i no serà fins poc abans de la seva mort, quan el Senyor Esteve es doni conte de la vida tan lamentable que ha viscut, només pensant en el negoci i els diners, i com s’ha perdut el que és viure una vida de veritat.
Elements del teatre
Historia: La història de“L’Auca del Senyor Esteve” ens arriba a través del diàleg, ja que està escrita en forma de text literari, amb el diàleg dels personatges, el nom del personatge que parla i acotacions al marge de l’obra: SENYORA: Sempre al primer pis. (Surt.). A més, també se’ns fan petites descripcions de les escenes perquè ens fem una petita idea de l’ambientació i l’escenografia: Un jardí neoclàssic, de boixos ixiprers retallats. A la dreta, una glorieta de murtra formant una nau com una capella, plena de campanetes blaves. A sota, un banc clapejat de taques verdoses i de clarianes de sol, i a darrera una fonteta rodona...
Autor: L’autor d’aquesta obra és Santiago Rusiñol, qui va escriure la novel·la original. Tot i això, la versió que estem estudiant és en forma de teatre, per tant algun dramaturg ha hagutde transformar la novel·la en teatre, tot i això, l’adaptador no és especificat en el llibre. Com que es tracta d’un llibre i no d’una representació, no hi ha director teatral.
Actors: Com que l’obra l’hem llegida però no l’hem vista representada, no podem parlar d’actors que hagin representat l’obra.
Espai: Igual que passa amb el director i els actors, l’espai no el podem conèixer perquè estracta d’un llibre i no d’una representació teatral. Del que sí que podem parlar és dels elements escenogràfics com l’attrezzo, els efectes especials sonors i visuals, ja que ens són esmentats en les acotacions al marge de l’obra i encara que no les veiem, en reproduïm la imatge al cap. Per exemple alguns elements visuals són la descripció de La Puntual: Al fons, i al mig, la porta que dóna al carrerdes d’on es veu una placeta amb botigues. A cada banda de la porta, els aparadors plens de merceria, formant agrupaments de vetes i fils decoratius...
Públic
No podem parlar del públic perquè no es tracta d’una representació teatral.
Gènere teatral
El gènere teatral de l’obra és la comèdia ja que s’utilitza un to irònic al llarg de l’obra i els personatges en sí són d’una naturalesaestranya que fan coses diferents i que criden l’atenció del lector. A més, l’obra no té un final tràgic, sinó que només mor un home, la qual cosa ja era previsible al tractar-se d’una obra que ens explica la vida d’una persona; i el final és feliç, ja que el Senyor Esteve es dóna compte dels seus errors i deixa al seu fill viure lliurement i feliçment.
Personatges
En aquesta obra de teatre, cap delspersonatges se’ns és presentat directament, sinó que tots els anem coneixent a mesura que avança la història, per tant, tots els personatges són indirectes.
Avi: L’avi és un personatge pla, ja que sempre mostra una ideologia determinada i no canvia mai el seu caràcter. A més, és un personatge secundari adjuvant, ja que sempre dóna consells al seu nét, l’Esteve, per tal que sigui un bon...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • L'auca del senyor esteve
  • L'auca del senyor esteve
  • L'auca del senyor esteve
  • L'auca del senyor Esteve
  • L'auca del senyor esteve
  • L'auca del senyor Esteve
  • Personatges de l'auca del senyor esteve
  • l'auca del senyor esteve

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS