L'educació segons Webber, Marx i Durkheim

Páginas: 3 (687 palabras) Publicado: 14 de diciembre de 2013

1) Lectura dels següents textos sobre educació:

Weber
Marx
Durkheim

Respon per escrit: Quina visió tenen els tres autors sobre l’educació?.

Durkheim

Posa èmfasi en educar aprenentdels errors comesos per la societat. Aprendre d’aquests i evitar que es tornin a reproduir. Defuig de l’educació de la disciplina i l’autoritat, perquè fonamenta que incita al rebuig i a la rebel·lió.Potser una visió constructivista.

Marx

Fa una descripció crítica del sistema educatiu a les escoles de les fàbriques del s.XIX. Té una visió de l’educació similar a les opinions del documental“La educación prohibida”. Explica que l’escola és un instrument per controlar els nens i tenir-los tancats en una aula, etc.

Weber

Descriu tres variants (disciplina carismàtica, educacióespecialitzada i la pedagogia cultural). D’aquestes explica altres i fa referència als tipus o maneres d’educar segons la classe social, a la que es pertany. Parla d’una educació segmentada o estratificada.Controlada per societats empresarials, governs, etc. Segons cada variant, el resultat que s’obté serà l’adequat per cobrir un estatus social diferent.


2) Inclou al glossari els següents conceptessociològics. S’ha de buscar i escriure la definició sociològica:

Societat: és el conjunt d'individus que comparteixen fins, conductes i cultura, i que es relacionen interactuant entre si,cooperativament, per a constituir un grup o una comunitat.
Cultura: és fonamentalment el conjunt de conductes i comportaments que es produeixen en una determinada comunitat i que són transmesos entre els seusindividus per aprenentatge.
Rol social: fa referència al conjunt de normes, comportaments i drets socials definits socialment i culturalment, que esperen que una persona (actor social) compleixi oexerceixi d’acord al seu estatus social, adquirit o atribuït.

Socialització: procés psicosocial mitjançant el qual un individu adquireix les normes de conducta, els valors imperants i la cultura...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • DURKHEIM Y MARX
  • Surgimiento del Capitalismo: Webber y Marx
  • Enfoque Desde El Punto De Vista De Durkheim, Marx Y Webber
  • Religion: weber, durkheim y marx
  • El poder en Marx, Durkheim y Weber
  • BIOGRAFIAS MARX, ENGELS Y DURKHEIM...
  • Marx, Weber y Durkheim
  • Marx Durkheim Weber

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS