L'enigma de la vaca sagrada/marvin harris

Páginas: 4 (991 palabras) Publicado: 24 de marzo de 2011
L’ENIGMA DE LA VACA SAGRADA

(Marvin Harris)

Antropologia Social
Marvin Harris va néixer a Brooklyn l’any 1927, i va morir a Colombia l’any 2001. És el creador del materialisme cultural,i tingueren una gran influencia en ell: Karl Marx, l’evolucionisme cultural de White, l’ecologisme de Steward, el comportament psicològic de Skinner i els conceptes emic i etic enunciats inicialmentper Pike.
Marvin Harris va insistir en que el principal estudi de l’antropologia, és donar explicacions causals sobre les diferencies i similituds dels pensaments i comportaments dels grupshumans. EL treball de camp de Harris a Brasil i en l’Àfrica de parla portuguesa es va desenvolupar a partir d’aquesta idea. Entre llurs publicacions es troben: “Ciutat i País a Brasil” (1956) “Minoriesal Nou Món” (1958) en col·laboració amb Charles Wagley, “Patrons de raça a les Ameriques” (1964).   “La natura de les coses culturals” (1964), “Cultura, home i natura” (1971), L’auge de la teoriaantropològica (1968), “Vaques, porcs, guerres i bruixes” (1974), “Amèrica ara: Perquè res funciona” (1981) o "Bo per menjar" (1998).
El text de M. Harris exposa el xoc que provoca el costum de noconsumir determinats tipus d’animals en un país pobre i superpoblat (700 milions d’habitants) com l’Índia, fet que pot ser interpretat com a contrari a l’interès econòmic.
L’Índia té la majorpoblació vacuna del mon (180 milions de bovins als que s’ha d’afegir 50 milions de búfals) gràcies a que ningú mata aquesta espècie, ja que està prohibit per la Constitució Federal India.
SegonsHarris la perspectiva emic caracteritza a les estratègies de l’antropologia que es basen en la visió pròpia d’una cultura. Per contrari el mètode etic representa un enfocament exterior i per tantobjectiu i científic. Reunint les normes/lleis més importants d’una societat podem analitzar cultures.
El centre de la qüestió està en trobar l’explicació de per que els hindús no mengen carn de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • MARVIN HARRIS EL ORIGEN DE LA VACA SAGRADA CERDO ABOMINABLE LA HIPOFAGIA RESUMEN
  • la vaca sagrada de marvi harris sintesis
  • Vacas, Cerdos, Guerras Y Brujas. Marvin Harris
  • VACAS, CERDOS, GUERRAS Y BRUJAS (Marvin Harris)
  • Marvin Harris
  • marvin harris
  • Marvin harris
  • marvin harris

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS