L'enllaç metal·lic

Páginas: 3 (589 palabras) Publicado: 16 de noviembre de 2013
L' enllaç metàl·lic és un tipus d'enllaç químic típic dels elements metàl·lics i que es dóna entre elements d'electronegativitat iguals o baixes. Normalment es dóna entre àtoms del mateix metall o demetalls diferents. En aquest enllaç hi ha una superposició d'orbitals i els electrons de valència es mouen entre la xarxa de cations resultant, pertanyent a la vegada a diversos cations.
Perquè esformi un enllaç metàl·lic cal que;
els elements han de tenir una baixa electronegativitat
han de tenir orbitals desocupades
Propietats dels compostos metàl·lics[modifica | modifica el codi]Formen xarxes cristal·lines compactes amb alt índex de coordinació (nombre d'àtoms que envolten un àtom donat).
Són de densitat elevada, a causa del seu alt índex de coordinació.
Són dúctils imal·leables.
Són bons conductors tèrmics i elèctrics, ja que els electrons que es mouen transmetent els impulsos tèrmics, ja que en ser escalfats els electrons s'exciten i xoquen entre els mateixos electrons iamb els cations, el que fa que es propagui.
Són insolubles en qualsevol dissolvent.
Presenten brillantor metàl·lica i, en ser tallats, una lluentor grisa, excepte el níquel i l'or, en els quals ésdaurada.
Emeten electrons quan són escalfats (efecte termodinàmic) o quan hi incideix llum d'una certa freqüència (efecte fotoelèctric).
L'enllaç metàl·lic és característic dels elements metàl·lics,és un enllaç fort, primari, que es forma entre elements de la mateixa espècie. Els àtoms, en estar tan propers units d'un altre, interaccionen els nuclis juntament amb els seus núvols electrònicsempaquetant-se en les tres dimensions, pel que queden envoltats de tals núvols. Aquests electrons lliures són els responsables que els metalls presenten una elevada conductivitat elèctrica i tèrmica, jaque aquests es poden moure amb facilitat si es posen en contacte amb una font elèctrica. Presenten lluentor i són mal·leables.
Els elements amb un enllaç metàl·lic estan compartint un gran nombre...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • L'Enllaç Químic

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS