L'Estat Postmodern Cooper

Páginas: 2 (456 palabras) Publicado: 19 de diciembre de 2012
Segons Cooper, mirant el passat podem catalogar, segons Cooper, 2 formes bàsiques d’estats: els premoderns i els postmoderns)
La situació que experimenten els estats postmoderns, com ara certsestats Europeus, es caracteritza per ser un sistema fortament desenvolupat amb interferències mútues d’un estat sobre l’altre. Creant una situació denominada per l’autor com a món postmoderncaracteritzat per una barreja de funcions, control i interessos que passen les fronteres estatals.
Aquesta evolució de com els estats entenen la seva forma de relacionar-se, no ha esdevingut per generacióespontània, segons l’autor, organismes com ara l’OTAN o la mateixa Unió Europea.
El joc que duen a terme internacionalment, els estats postmoderns, es caracteritza per ser a dues cares entre ellsdespleguen les noves formes de les relacions internacionals, però quan desenvolupen politiques a altres països que no formen part de l seu funcionament utilitzen les antigues maneres (força, atac preventiu,frau...)
Aquesta nova forma d’entendre els estats està creant, per a Cooper, un nou mapa internacional amb potències que obtenen cada cop més força i la creació d’uns nous estats, estats fallits.-------------------------------------------------

Cooper diferencia entre dos mons el premodern i postmodern. Les principals característiques que hi ha entre aquests dos mons són bàsicament lesrelacions d’interrelació que hi ha entre els estats. Segons hem entès amb la lectura de Cooper, una major facilitat a l’hora de fer intercanvis comercials.
Les dades que hem utilitzat com a punt dereferència per poder determinar quina facilitat tenen els països per importar. Per això hem agafat els documents exigits per poder importar en cada país, extret de(http://datos.bancomundial.org/indicador/IC.IMP.DOCS/countries/1W-EG-IN-JP-CA-HT?display=graph).
Egipte: Egipte necessita un total de nou tràmits per poder accedir a importar diferents productes. El considerem com un Estat premodern....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El Estado Postmoderno
  • cooper...
  • coop
  • Cooper
  • Coop
  • Cooper
  • Coop
  • coop

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS