L'Etiquetatge

Páginas: 2 (409 palabras) Publicado: 4 de mayo de 2012
La importància de l’etiquetatge, és vist com una cosa més bé dolenta, ja que posa limitacions al malalt mental, conseqüentment són tractats de diferents maneres per la societat, ja que sóndiscriminats per temor, inseguretat de les reaccions que poden tenir… Per una altra banda ens trobem davant opinions que diuen que sense un bon diagnòstic no es pot fer un bon tractament. D’aquí la granresponsabilitat de la persona que diagnostica. Per tant, l’etiquetatge en sí no és negatiu, és la mateixa societat plena de prejudicis, temes tabús i amb una gran desinformació la que ens posa traves.La manera de tractar a un malalt mental és incloent-lo dins la societat, mai aïllant-lo. Ara bé és una tasca difícil. Vivim a una societat plena d’escrúpols, que no acabava de veure com a“normal” a les persones amb un problema mental, els troba diferents a la resta. Aquí té una gran importància la societat, tal vegada haguem estat manipulats i ens deixem dur per les masses fins que haarribat un punt que només ens pareix normal aquelles conductes, comportaments inculcats i apressos pels factors culturals o acceptats per una majoria.

Necessitem un treball col•lectiu on hiintervinguin els mitjans de comunicació, professionals que ens donin un cop de mà i ens faciliten avançar amb aquest aspecte. Els individus d’una societat modificaran la seva forma de pensar i actuar si lasocietat evoluciona cap a nous patrons de pensament.

Nosaltres, els quals formem part d’aquesta societat, hi participem activament mitjançant intercanvis interpersonals. Per tant si el marcsocial incideix sobre les nostres activitats, les nostres activitats també incidiran sobre la conformació d’aquest marc social.
Un aspecte que cal tenir en compte és el llenguatge, einaeminentment social, que es presenta com un producte i element constitutiu de la cultura, com també una peça clau pel desenvolupament del pensament i organització de les estructures cognitives.
Amb el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Teoria De L'Etiquetatge R.Rist

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS