L'home que va confondre a la seva dona amb un barret

Páginas: 13 (3008 palabras) Publicado: 29 de marzo de 2011
Fitxa bibliogràfica
Llibre: “L’home que va confondre a la seva dona amb un barret”
Autor: Oliver Sacks
Traducció: José Manuel Álvarez Flórez
Edició: Març 2002, Editorial Anagrama.
ISBN: 84-339-6171-2003

Capítols
Capítol 1: L’home que va confondre a la seva dona amb un barret
El Dr. P., un prestigiós músic dedicat a la ensenyança de la música pateix unes alteracions visuals d’indoleneurològic.
No identifica les escenes en el seu conjunt, ni en la seva totalitat, com ara les cares; encara que pot identificar una boca, un nas, unes celles, si la persona no té un tret característic que el pugui remetre a la seva memòria subjectiva, no reconeix a ningú. Tampoc identifica les expressions facials que remeten a sentiments. De fet el Dr. Sacks arriba a la conclusió de que funciona comun ordinador, dons rep els conceptes abstractes però no el seu conjunt.
Això vol dir que el Dr. P., pateix un mal funcionament de la cognició (Gnosis), on encara que si que existeix gnosis formal, la personal ha desaparegut. Té possibles lesions visuals a l’hemisferi esquerre, ja que bisecciona la imatge i la memòria visual (en un carrer pot descriure tots els edificis de la dreta però no veu elsde l’esquerre).
El Síndrome diagnosticat pel Dr. Sacks és Agnòsia visual interna,desaparició de la capacitat representativa.

Capítol 2: El mariner perdut (1)
Jimmie.G., és un usuari d’una clínica on treballava el Dr. Sacks, aquest Home patia una greu amnèsia que li causava un pèrdua externa del record recent. Tot i així si que era capaç amb gran claredat tot el que li havia ocorregut fins a1945, quan ell tenia 19 anys i treballa per la Marina dels EE.UU., no obstant a l’actualitat en tenia 49. Així que en Jimmie patia un tall memorístic fins el 1945.
També, presentava greus trastorns en la organització de les impressions, vivint en un món d’impressions aïllades.
El Dr. Sacks, arriba a la conclusió, que aquesta afecció és produïda per un consum abusiu d’alcoholisme, que el va ferarribar a aquestes conseqüències.
El Síndrome diagnosticat pel Dr. Sacks és Síndrome de Korsakov; alteració del record i desaparició dels fets i les impressions recents. Mantenint viu i present el record de fets molt anteriors.

Capítol 3: La donzella descarnada
Christina, una noia de 27 anys, pateix un trastorn en la propiocepció, que és la capacitat del cervell de tenir consciència de tots enmembres dels seu cos, i així poder-los usar sense necessitat d’usar cap sentir.
La pacient, te la incapacitat de fer servir el seu cos, ja que no es pot posar dempeus, i els seus moviments són bruscos i descontrolats, no hi ha rastre de coordinació o de control essencial, i sense sensibilitat als tendons, músculs i articulacions.
Tot i així, amb el temps es capaç de mobilitzar el seu cos,sempre i quan controli els seus moviments amb la vista, fent conscient així al seu cos de les seves extremitats i de la seva mobilitat.
El Síndrome diagnosticat pel Dr. Sacks és Polineuritis aguda sensorial; afecció de les arrels sensitives dels nervis cranials a través del neuroeix arrel d’una inflamació.

Capítol 4: L’home que es va caure del llit
Un jove no té consciència de la seva pròpia cama,causant-ne així, un estat de nervis, angustia i horror fora del comú, i volent treure aquella cama de sobre seu.
Aquest noi també tenia problema propioreceptius amb la seva cama però molt més concrets que en el cas anterior, doncs no sol no la sent com seva, sinó és pensa que es un altre.
El Síndrome diagnosticat pel Dr. Sacks és Pèrdua completa de consciència d’una extremitat hemiplègica.Capítol 5: Mans
Madeleine.J. un dona de 60 anys amb ceguera congènita i paràlisi cerebral, era una dona que havia estat cuidada per la seva família durant tota la seva vida, patia també de moviments involuntaris i atetosi a les mans, les quals no feia servir mai, ja que encara que si que aquestes gaudien de sensibilitat( per tant hi havia cap trastorn elemental), no era capaç de fer-les servir...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • barret
  • barreto
  • Seva
  • seven
  • Seven
  • seven
  • sever
  • Seven

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS