L'Illa Del Tresor

Páginas: 13 (3228 palabras) Publicado: 13 de enero de 2013
1. ASPECTE TÈCNIC- Descripció física del llibre llegit.



Títol: L’illa del tresor

Autor: Robert L. Stevenson

Traductor: Jordi Arbonès

Il·lustrador: Wal Paget

Editorial: Vicens Vives

Col·lecció: -

Lloc i any d’edició:Primera edició al 1997, corresponent a la quarta reimpressió, 2008 a Barcelona.

Nombre de pàgines: 274



2. DE QUÈ TRACTA EL LLIBRE?

Jim Hawkins ésun adolescent bastant valent que treballa amb els seus pares. Un dia rep la visita d’un mariner que busca allotjament, és el capità Bill. A través de la mort inesperada d’aquest home, Jim troba entre les seves pertinences el mapa d’un tresor amagat en una illa per un temible pirata, el capità Flint. Després de contractar un vaixell, la Hispaniola, i una tripulació capaç de conduir-lo, Jims’embarca cap a l’illa del tresor. Durant el viatge se n’adona de que alguns tripulants formen part d’una banda de pirates capitanejats pel malvat John Silver, la intenció del qual és amotinar-se quan desembarquin a l’illa, aconseguir el mapa i trobar el tresor.







3. COMENTARIS SOBRE EL LLIBRE ( intertextualitat literària, treball interdiciplinari…)

Stevenson va escriure aquesta novel·lainspirant-se en els seus viatges que realitzava ja que degut a la cura de la seva tuberculosi va veure molt món. Això fa que Stevenson escrigués diverses obres relacionades amb el mateix tema on predominen les aventures, els viatges i els pirates, com per exemple Viaje en burro por las cevannes.

És probable que durant aquests viatges Stevenson vegués pirates o fins i tot tingués algun contacteamb ells, ja que entre el segle XVII - XVIII aquests predominaven molt sobretot en el territori americà.

A part de la inspiració d’aquests viatges, també podem dir que el va portar a escriure algunes novel·les d’altres autors com El Corsari de Lord Burgon, El capità Singleton, L’illa del doctor Moreau de Wells o El capità nemo què també adopten aquesta temàtica i van ajudar fer que ell tambés’animés a participar-hi.

De la mateixa manera que va fer Stevenson amb les obres d’altres autors, coneixem autors més propers a nosaltres els quals també s’han inspirat en l’obra de l’illa del tresor. Un d’aquests és Emilio Salgari que va escriure Los tigres de la Malasia

Josep Vallverdú es va proposar la continuació de L’illa del tresor. Aquesta continuació la va fer mitjançant la seva novel·laanomenada Testament de Jhon Silver, la qual ens explica els següents anys de John Silver després de que marxés corrents de la Hispaniola.

La novel·la de L’illa del tresor ha marcat un abans i un després en la literatura. A partir d’ella s’han creat diferents pel·lícules, animacions, còmics..etc. Pel que fa alguna pel·lícula, té alguna modificació envers el llibre com pot ser l’estructura o lamanera d’explicar els fets i que per tant això fa que algunes accions siguin diferents. Si ens centrem en la pel·lícula de 1990 podem observar que està dividia en 14 parts. Pel que fa a la tercera podem observar que Jim i la seva mare van a casa el doctor Livesey a ensenyar-li al mapa, i en el llibre van al castell de Trelaway perquè estan tots dos allí. Si fem referència al final de la pel·lícula,observem que no coincideix amb el llibre ja que no saben res dels tres pirates que deixen a l’illa, i quan van rumb cap a Bristol, Silver amenaça a mort amb un ganivet al coll a Ben Gunn.

Pel que fa la intertextualitat amb d’altres novel·les, pel·lícules o jocs segons la seva relació.

Si fem la comparació amb la pel·lícula “Piratas del Caribe”, podríem dir que hi ha un cert paral·lelismeentre en John Silver i el protagonista Jack Sparrow ja que tots dos fan el que sigui per no morir penjats i la seva meta és aconseguir un profit (en el cas del tresor) aprofitant-se dels demés i pensant individualment.

Arran del llibre, es va fer una pel·lícula basada en aquest. Tot i ser molt menys descriptiva ja que no es veu la mateixa profunditat dels personatges, la trama és gairebé...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • L'illa del tresor
  • L'Illa Del Tresor
  • L'illa del tresor
  • l'illa del tresor
  • L'illa del tresor
  • L'illa del tresor
  • l'illa del tresor
  • l'Illa Del Tresor

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS