L Activitat Industrial 1

Páginas: 11 (2623 palabras) Publicado: 3 de junio de 2015
L’ACTIVITAT INDUSTRIAL


1.-LA INDÚSTRIA:definició

La indústria és el conjunt processos i activitats en el que el seu objectiu és transformar les primeres matèries de productes elaborats.
Hi ha diferents tipus d’indústries segons sigui el producte que fabriquin. Va ser el motor de l’economia des del segle XIX fins a la segona guerra mundial. Des de llavors i amb l’augment de la productivitat,per la millora de les màquines i el desenvolupament dels serveis, ha passat a un segon terme. Encara que segueix sent essencial ja que no pot haver serveis sense desenvolupament industrial. Es considera el sector secundari de l’ecomonia.





Fàbrica tèxtil catalana dels Burés al 1905, prop d’Anglès (La Selva)


A l’industrialitzacó hi han tres revolucions:

-La primera revolució industrial:

Esva desenvolupar a finals del segle XVIII fins a la meitat del segle XIX a Anglaterra i Europa Occidental. Es va fundar en el carbó com a font d’energia per a les màquines de vapor, el ferrocarril com a mitjà de transport. Les primeres indústries a desenvolupar-se va ser la Siderúrgia(ferro), la metal·lúrgia(metall) i la tèxtil (cotó).

-La segona revolució industrial:

Es situa a continuació de laprimera revolució a finals del segle XIX i primera meitat del segle XX a Europa Occidental,EE.UU. i Japó. Es disfon l’energia elèctrica i els derivats del petroli. També es desenvolupen les indústries químiques i apareix l’automòbil com a vehicle de transport.







-La tercera revolució industrial:

Es desenvolupa al segle XX fins a principis del segle XXI. Afecta a tot el planeta ja que ésimpulsada per els països centrals. Els sectors dominats són la robòtica, la informàtica, la microelectrònica,aeroespacial, enginyeria biològica, etc. I apareixen noves maneres d’organitzar-se a les empreses (producció flexible, descentralització productiva)


2.Tipus d’indústries

2.1.-Segons la posició en què es troba la indústria en el procés productiu general:

2.1.1.-Indústries de base

LesIndústries de base són aquelles que inician el procès productiu, transformant la primera matèria en un producte semielaborat que utilitzen altres indústries per la seva transformació final. Un exemple d’Indústria de base és la Siderúrgia.


2.1.2.-Indústries de béns d’equipament

Les indústries de béns d’equipament són aquelles que es dediquen a transformar els productes semielaborats en equipsproductius per equipar les indústries: fabricació de maquinària, equips electrònics...

2.1.3.-Indústries de béns de consum

Les indústries de béns de consum són aquelles que fabriquen bénsdestinats a l’ús directe per part del consumidor. Com tèxtils, productes farmacèutics, electrodomèstics…

2.2.-Segons el tonatge de les  primeres matèries que utilitzen en el procés productiu:

2.2.1.-Indústries PesantsLes Indústries Pesants treballen amb grans cantitats de primeres matèries que transformen en productes semielaborats. Un exemple és la Siderúrgia.

2.2.2.-Indústries Semilleugeres

Les Indústries Semilleugeres treballen amb productes semielaborats, per això el seu pes és menor. Un exemple és la fabricació de maquinària.



2.2.3.-Indústries Lleugeres

Les Indústries Lleugeres treballen amb un pesde la primera matèria reduït, facilitant la seva transformació. No són necessàries les grans instal·lacions. Uns exemples d’Indústries Lleugeres són les que produeixen béns de consum com les tèxtils o químiques.









2.3.- Segons el seu grau de desenvolupament

2.3.1.-Indústries punta

Són les indústries en expansió i creixement de producció. Utilitzen una mà d’obra molt qualificada idedica molts recursos a la investigació. En són un exemple les indústries de telecomunicacions, informàtica, electrònica, biotecnologia.

2.3.2.-Indústries madures

Són les indústries que han arribat al seu màxim desenvolupament, havent-se estancat en la producció, principalment a causa de l’ús de la tecnologia antiquada. Al món desenvolupat, aquestes indústries solen ser pesades, com ara les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • ACTIVITAT N 1
  • Historia 206 Activitat 1
  • Activitat 1 Feta
  • Activitat 2 L Esclusió Social
  • Activitat 1 UD1
  • L 1
  • Informe Analisis de la Industrial del Productog Turcios L S7 1
  • Activitat Industrial

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS