l amic leial

Páginas: 3 (699 palabras) Publicado: 10 de octubre de 2013


El Príncep feliç
Aquesta història va sobre una estàtua d'un príncep, el príncep feliç, al qual li han donat una estàtua i l'han col·locat enuna columna al centre de la ciutat. L'estàtua era d or , com ulls tenia dues safirs i en l'empunyadura de la seva estàtua un robí. Tothom admirava la estàtua .

Una oreneta que estava enamorada d'unrobí es va quedar quan les seves amigues es van anar a la tardor , perquè es volia quedar amb el robí , però al veure que el seu estimat no feia més que filtrear amb la brisa , i disposada a anar-senel dia següent, va anar a buscar un lloc on passar la nit i va veure l'estàtua del príncep quan es va disposar a dormir als peus de l'estàtua li va caure un gota i va pensar - perquè serveix unaestàtua si no em protegeix de la pluja. Però al mirar cap amunt va veure que el príncep estava plorant i li va pregunta que com es deia , i el príncep li va respondre - el príncep feliç , tot seguitl'oreneta li va pregunta que si era el príncep feliç perquè plorava i ell va respondre perquè mentre era viu , vivia al palau de la despreocupació però ara que aquesta mort li han posat allà i podia veuretota la misèria i lletjor del seu poble el príncep li va demanar un favor a la oreneta, li va dir que li portés el robí de la seva empunyadura , a una pobre cosidor que té un fill malalt i el seu fillli demana taronges i ella valora perquè només li pot donar aigua del riu , perquè no té diners, després de demanar i suplicarlo, l'oreneta va accedir i li va portar el robí a la costurera.

Al diasegüent el príncep li va demanar siusplau que li portés un dels seus ulls que eren safirs i li portes a un estudiant que havia de fer una obra per al director de teatre i no la podia seguir perquè lafam li havia debilitat molt, i l'oreneta li va portar.

A l'altre dia li va demanar que li portés el seu altre ull a una nena que venia llumins i se li havien caigut pel desguàs i si no portava res...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • L Amic Retrobat
  • L Amic Retrobat
  • L´amic retrobat
  • HOLA AMICOS
  • ,l,,l,l,l,l,l,l
  • Amic Invisible
  • l,ñ,l,l,
  • l<l<

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS