l'amigdala cerebral

Páginas: 2 (398 palabras) Publicado: 26 de octubre de 2014
L’amígdala cerebral son diferents nuclis de neurones localitzades als lòbuls temporals del cervell. Es troba just per sobre de l’ hipocamp. El seu paper principal, la funció més important, ésprocessar i emmagatzemar les emocions.
Aquesta envia projeccions al hipotàlem i aquest activa el sistema nerviós autònom, incrementa els reflexos, la paralització muscular, les expressions facials iactiva els neurotransmissors de dopamina, noradrenalina i adrenalina:
La dopamina és un neurotransmissor encarregat de l’activació de la producció de llet, el somni, l’ humor, la atenció il’aprenentatge.
La noradrenalina és un neurotransmissor, que també pot actuar com a hormona, encarregat de la contracció del cor (incrementa la pressió sanguínia), la atenció, com actuar en una situació de risc.L’adrenalina és una hormona i també un neurotransmissor. La seva funció és contraure els vasos sanguinis, controlar la pressió sanguínia, dilata els conductes per respirar i també en com actuar en unasituació de risc.
Com es pot observar, la amígdala cerebral és la responsable de entendre les emocions i els sentiments que tenim, les situacions que estem vivint, com volem reaccionar, com hemd’actuar i quins canvis es produiran al nostre interior. Una vegada interpretats, la amígdala envia els senyals corresponents per que, una vegada arribin al hipotàlem, aquest els interpreti i activi elsneurotransmissors que donaran lloc a una sensació dins nostre.
Pels vasos sanguinis hi passarà més sang, tindrem una expressió facial diferent, entrarà més aire als nostres pulmons, el nostre cos faràmoviments involuntaris, estarem atents a qualsevol resposta i sabrem com actuar. Aquesta sensació, és la emoció.
Per tant, l’amígdala cerebral és imprescindible per al bon funcionament de la nostra vidaemocional, gracies a ella som persones amb sentiments.
Aquests nuclis de neurones son els encarregats de la por. Podem arribar a aquesta conclusió si ens fixem en la seva funció principal....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • cerebral
  • Paralisis cerebral
  • Gimnacia cerebral
  • Nutricion cerebral
  • Gimnsasia cerebral
  • Gimnasia Cerebral
  • Paralisis cerebral
  • Gimnasia cerebral

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS