l'artícle d'opinio

Páginas: 9 (2177 palabras) Publicado: 24 de marzo de 2014








Aina Marina Reniu
Meritxell Matas
3er ESO A
Col.legi la Presentació curs 2013-2014

ÍNDEX
Història i explicació constel.lacions…………………………………………..1/2
Tipus constel.lacions……………………………..3/4/5/6/7/8/9/10/11/12/13/14/15
Comentari………………………………………………………………………….16
Bibliografia………………………………………………………………………….17






















Les estrelles que espoden observar en una nit clara formen determinades figures que anomenem " constel · lacions ", i que serveixen per localitzar més fàcilment la posició dels astres . En total , hi ha 88 agrupacions d'estrelles que apareixen en l'esfera celeste i que prenen el seu nom de figures religioses o mitològiques , animals o objectes . Aquest terme també es refereix a àrees delimitades de l'esfera celeste quecomprenen els grups d'estrelles amb nom .

Els dibuixos de constel · lacions més antics que es coneixen assenyalen que les constel · lacions ja havien estat establertes el 4000 aC Els sumeris li van donar el nom a la constel · lació Aquari , en honor al seu déu An , que vessa l'aigua de la immortalitat sobre la Terra . Els babilonis ja havien dividit el zodíac en 12 signes iguals cap al 450 aCLes actuals constel · lacions de l'hemisferi nord es diferencien poc de les que coneixien els caldeus i els antics egipcis . Homer i Hesíode van esmentar les constel · lacions i el poeta grec Arat de Soli , va donar una descripció en vers de 44 constel · lacions en el seu Phaenomena . Ptolemeu , astrònom i matemàtic grec , al Almagest , va descriure 48 constel · lacions , de les quals , 47 essegueixen coneixent pel mateix nom .

Molts altres cultures van agrupar les estrelles en constel · lacions , encara que no sempres es corresponen amb les d'Occident . No obstant això , algunes constel · lacions xineses s'assemblen a les occidentals , el que indueix a pensar en la possibilitat d'un origen comú .

Constel · lacions hemisferi sud
A finals del segle XVI, els primers exploradorseuropeus dels mars del Sud van traçar mapes de l'hemisferi austral . El navegant holandès Pieter Dirckz Keyser , que va participar en l'exploració de les Índies orientals en 1595 va afegir noves constel · lacions . Més tard van ser afegides altres constel · lacions de l'hemisferi sud per l'astrònom alemany Johann Bayer , que va publicar el primer atles celeste extens .
Molts altres van proposarnoves constel · lacions , però els astrònoms van acordar finalment una llista de 88 . No obstant això , els límits de les constel · lacions van seguir sent tema de discussió fins a 1930 , quan la Unió Astronòmica Internacional va fixar aquests límits.
1
Per designar les aproximadament 1.300 estrelles brillants , s'utilitza el genitiu del nom de les constel · lacions , precedit per una lletragrega; aquest sistema va ser introduït per Johann Bayer . Per exemple , a la famosa estrella Algol , en la constel · lació Perseu , se l'anomena Beta Persei .

Entre les constel · lacions més conegudes hi ha les que es troben en el pla de l'òrbita de la Terra sobre el fons de les estrelles fixes . Són les constel · lacions del Zodíac . A més d'aquestes , algunes molt conegudes són Creu del Sud ,visible des de l' hemisferiosur , i Óssa Major, visible des de l' hemisferi Nord. Aquestes i altres constel · lacions permeten ubicar la posició d'importants punts de referència com , per exemple, els pols celestes .

La major constel · lació de l'esfera celeste és la de Hydra , que conté 68 estrelles visibles a simple vista . La Creu del Sud , per la seva banda , és la constel · lació méspetita .

2



TIPUS


CONSTEL.LACIONS







3






Andromeda:
La constel · lació d'Andromeda és coneguda per albergar la M31, la Galàxia d'Andròmeda, visible a simple vista. Aquesta constel · lació està lligada a Perseu, i s'utilitza moltes vegades com a referència per trobar objectes importants en el cel.

Antila
La constel · lació de Antlia és molt poc interessant...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • L'article partitif
  • L’ARTICLE PARTITIF
  • Crítica Sobre L'Article De La Invenció De Malalties
  • Comentari sobre l'article "Orientaciones de la lingüística" de Giulio Lepschy
  • Comentari d'opinió: buyology
  • Comentari d'opinio sobre la lectura infantil
  • Article d'opinió homosexualitat
  • Compte Rendu De L'Article De Gary B. Nash « The Hidden History Of Mestizo America »

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS