L Erecteon

Páginas: 4 (956 palabras) Publicado: 12 de abril de 2015
Anàlisi d’una obra arquitectònica

1. Dades generals de l’obra:
Cal fer una breu introducciò de l’edifici en qüestió esmentant varies de les seves caracterìstiques com el nom, l’arquitecte, lacronología i altres dades que resultin d’importància.

2. Anàlisi formal:
En aquesta part hem d’analitzar l’edifici detalladament esmentant els materials utilitzats, el sistema constructiu, l’espaiexterior, l’espai interior i els elements decoratius.

3. Anàlisi estilística i significació de l’edifici:
En aquesta part hem d’esmentar l’estil de l’edifici i esmentar els elements amb els quals podemidentificar-lo, i dir si tenia alguna funció, significat o relació amb el context en el que es va construir.

4. Valoració i conclusió
Per últim hem de situar l’obra dins de la Història de l’Art, establirla seva importància comparant-la amb altres obres i esmentar si va ser un edifici clau del seu estil o una obra menor.


L’Erectèon

L’Erectèon és un temple construït a l’Acròpolis d’Atenes entre elsanys 421 i 406 a.C per Mnèsicles, i que té unes dimensions d’onze metres d’ample i vint-i-tres metres de llarg. L’estil d’aquest edifici és el grec clàssic i el material utilitzat per construir-lo vaser el marbre. També podem dir que l’edifici es regeix per un sistema arquitravat i és famós pel pòrtic de les Cariàtides i per l’esveltesa de les columnes. El 1827, durant la revolució grega, va serdestruït el pòrtic nord i nomès tres de les sis cariàtides es van conservar en el seu lloc original. El 1852 un terretrèmol va enderrocar part de l’edifici i va ser reconstruït sota la dirección del’Escola Francesa d’Atenes. També va ser restaurat diverses vegades durant el segle XX, sent així el primer edifici restaurat de l’Acròpolis d’Atenes.

L’Erectèon va ser construït amb marbre a la voradel penya-segat que limita l’Acròpolis d’Atenes pel nord, un terreny molt irregular que fa que la seva planta sigui molt poc ortodoxa junt amb tot l’edifici. L’estança central incloïa un altar de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Erecteon
  • ERECTEON
  • ERECTEON
  • El Erecteon
  • Erectèon
  • Erecteòn
  • Erecteon
  • Comentari Erècteon

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS