l'esglèsia oficial

Páginas: 4 (915 palabras) Publicado: 27 de abril de 2014
L’ESGLÉSIA OFICIAL.
Els tres primers segles, són clandestins els cristians s’han damagar però a p 313. Oartir del segle quart la situació canvia, i el poder imperial tolera el crist, ja no sonperseguit. Dos edictes (lleis) molt importants ( que t’estimonien aquest canvi).
1 llei ÉS EL EDICTE DE MILPA, signat per Constantí (emperador d’occident) i Licini ( de l’orient) l’any on diu quetothom es lliure de triar la religió que vulgui i seguir-la.
Tothom pot seguir lliurament la religió que vulguin. Ho fan perquè tothom estigui content, no volen probremes ja que volen que el pobleestigui cristia i ara cada cop mñés hi havia més cristians.
2. Edicte de Tessalònica, signat per Teodosi ( emperador de les dues parts) en el 380.
Diu i vol que tothom porfessin la religió que el divíapòstol Pere va donar al romans... Ordenem que tinguin el nom de cristians catòlics els qui segueixen aquesta norma. Mentre que els altres els jutgem dements i bojos sobre els quals pesarà la infàmia del’heretgia. CREUEN QUE HO FAN PQ JA NO E SPOT PERSEGUIR ARA EREN MOLTS CRISTIANS mirar el vocabulari que el pot possar al examen. Canvia dopinio pq va veure la creu al cel.

DE la perscucuió a latolerància.
Una de les raons per les quals elsemperadors es cristianitzen es perq la majoria son cristians
I tmbe pq en una batalla va veure una creu en els núvuls i va pensa que seria un símbol.
I apartir d’ara els cristians podran viure tranquils i porfesar tranquils. Poden respirar no s’han d’amagar.
Els cristians a la dreta on hi havia més cristians a orient. Per Jerusalem.
Després deconstantí tots els emperadors persegueixen als que no son cristians ara tot al revés que abans , passa lo imaginable. Els que son cristians son ben vistos, protegits. Paradoxa: els perseguidorsesdevenen perseguits. Tots exepte Julià Apòstata no era cristia i perseguia els cristians es una exepció. I L’EDICTE DE TESSALÒNICA: QUE EL CRISTIANISME ES LA RELIGIÓ OFICIAL.
SITUACIÓ PRIVILEGIADA....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • oficial
  • Oficial
  • Oficial
  • Oficial
  • Oficial
  • oficiales
  • Oficial
  • oficiales

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS