L'espai que ens envolta

Páginas: 7 (1523 palabras) Publicado: 22 de diciembre de 2014
L’ESPAI QUE ENS ENVOLTA

Quin és el nostre origen?
Aquesta podria ser la pregunta més freqüent que es fa tot científic o qualsevol persona curiosa.
En diferents religions s’explica d’una manera o d’una altra, a la religió sumaria es parla de que els deus depenien d’ells mateixos per fer les seves necessitats y Enki (un d’ells) va crear a l’home amb argila per a que fes-hi les seves feines. Aalgunes tribus africanes es diu que el déu Bumba va vomitar a l’home i així amb ell va crear la humanitat, y com aquestes mil teories més de la creació de l’univers.
La teoria del Big Bang
La teoria del Big Bang és la teoria més acceptada actualment per a la comunitat científica. Es basa principalment en una explosió que emergeix del vuit, és a dir, que emergeix de “res”. Tota la matèria estàconcentrada en un punt i al moment de l’explosió genera una expansió de la matèria en totes direccions que genera el que nosaltres anomenem Univers.
Immediatament desprès del moment de l’explosió cada partícula de matèria es va allunyar l’una de l’altre expandint la seva superfície.
Càlculs recents indiquen que l’hidrogeno i l’heli haurien sigut els productes primaris del Big Bang i elselements més pesats s’haguessin produït més tard, dintre de les estrelles.
Un dels grans problemes científics sense resoldre en el model de l'Univers en expansió és si l'Univers és obert o tancat (això és, si s'expandirà indefinidament o es tornarà a contreure).
Abans i desprès del Big Bang
l’Univers va passar de ser dens i calent (instant “cero” del temps) a ser pràcticament vuit i fred (instantactual). Es pot estimar que abans de les galàxies la densitat era infinita o extremadament gran. Per tant l’anàlisi de l’Univers pot iniciar-se un instant després en el qual la densitat es finita però extremadament gran. Alguna cosa similar és diu amb la temperatura. A les regions amb més temperatura es va acumular la matèria que va donar origen a les galàxies i posteriorment a les estrelles.
Espoden analitzar els processos físics que es van desenvolupar després del Big Bang des del temps de 10-43 (elevat a menys 43) seg. després de l'inici de l'univers.
Al moment del Big Bang les 4 forces fonamentals de la naturalesa: gravitació, força forta, electromagnetisme, força feble van formar una única força,que a mesura que l'univers s'expandeix se separen una d'una altra. Després apareixen elsprotons i neutrons que componen els nuclis de l’hidrogeni, deuteri, heli i liti. En prosseguir la refrigeració de l'univers els electrons s'uneixen als nuclis atòmics i formen els àtoms neutres. Posteriorment la radiació i la matèria que cobreixen tot l'univers es separen.
En aquest moment al costat de la matèria no condensada, va haver d'existir un camp de radiació tan intens els residus de laqual haurien de poder observar-se en l'actualitat. Sobre aquest tema sorgeix una dada observacional important: en 1965 A.Penzias i R.Wilson van detectar una radiació en les longituds d'ona de radi, que corresponen a una temperatura extremadament baixa un 3K
(T = 3 K, on "K" és el símbol de les temperatures en l'escala Kelvin, on el "zero" correspon a -273ºC).

Aquesta radiació predita per G.Gamow en 1948 es coneix com a radiació còsmica de fons i se suposa que s'hauria generat quan en l'univers es va desacoblar la radiació de la matèria.





























Principals fenòmens que van succeir desprès del Big Bang
Instante
Acontecimiento
0
Big Bang. Origen del tiempo, el espacio y la energía del universo que conocemos.
10-43seg
Instantedespués del Big Bang en que puede analizarse los procesos físicos que se desarrollaron posteriormente. T =1032 K
10-36seg
Se separa la fuerza fuerte. El volumen del universo comienza una muy rápida expansión: es el universo inflacionario.T = 1027 K
10-32seg
Termina la época inflacionaria. Plasma ionizado de materia y radiación. T = 1026K
10-12
Separación de la fuerza débil del electromagnetismo....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • article LES MATEM TIQUES ENS ENVOLTEN E
  • Ens
  • ENS
  • Ens
  • Geometria En l'Espai
  • la tecnologia, ens allibera o ens esclavitza?
  • UTILES ENS
  • ens indiceayo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS