l'estatua sense rostre

Páginas: 6 (1375 palabras) Publicado: 20 de febrero de 2015
L’ESTÀTUA SENSE ROSTRE












1. CITACIÓ DEL LLIBRE

1 ARGUIMBAU Miquel
2 L’estàtua sense rostre
3 ALFAGUARA Grup Promotor
4 Madrid
5 Juny 2013


2. ESTUDI DELS PERSONATGES

2.1 Quins són els personatges principals? Fes-ne una descripció: com són ( o com te’ls imagines), quin és el seu caràcter, la seva manera de fer…

AMED: Era el fill de la Tiye i en Mose.M’imagino un nen de mitjana estatura, de pell fosca i ulls grans i negres com el carbó. Crec que devia vestir una faldilla deixant la part de dalt descoberta. El seu caràcter és bo. Ja que és un nen respectuós amb els més grans, atent i observador.

TIYE: Era la mare de l’Amed.
M’imagino una dona alta, de pell fosca, amb uns ulls grans i brillants i amb una gran melena negra. Suposo que vestiaamb una túnica clara, amb tirans. Per el que es pot intuir és una dona amb un caràcter molt dolç i comprensiu.

MOSE: Era el pare de l’Amed.
M’imagino un home alt, fort i robust. De pell fosca. Crec que devia vestir amb una faldilla fins als genolls. Deixant així la part de dalt sense cobrir. Era un home molt respectat, serè i estudiós.

JERUEF: Era molt més que un membre del servi.M’imagino un home alt, prim, de pell fosca i amb uns ulls petits. Crec que vestia amb una faldilla, que probablement li arribava una mica més avall dels genolls. Per el que el llibre explica era un home molt atent, observador i amb ganes d’aprendre coses noves dels seus superiors.











2.2 Fes una llista de tots els altres personatges que surtin (personatges secundaris).

Mermeptah
 Ramsès ( Faraó)
 Nefertari ( dona més estimada per Ramsès)
 Yassir
 Jana
 Soldats
 Shasli



3. RESUM DE L’ARGUMENT
L’Amed, un nen egipci que viu a la vora del riu Nil, acompanya el seu pare, arquitecte del Faraó, a una missió molt important, juntament amb el seu amic i servent Jeruef i la seva mare Tiye. En Mose, el pare de l’Amed, no explica en què consisteix la missió finsal final. Al llarg d’aquest trajecte van veient tots els pobles i ciutats del Nil i van vivint diferents misteris de l’antic Egipte. També reben una visita inesperada: la Jana, una noia núbia, que puja a l’embarcació a prop de Tebes perquè creu que hi viatja el faraó i li vol demanar justícia per als seus. A partir del seu testimoni, els protagonistes s’assabenten dels abusos, de les injustícies idels robatoris contra els béns del faraó que està cometent el visir de Tebes. També és la Jana qui fa conèixer als seus companys de viatge la situació de Núbia, la seva nació, i dels seus habitants. Tot plegat, fa que aquest viatge deixi una profunda petjada en cadascun dels protagonistes. Al final del llibre descobrim la veritable missió del pare de l’Amed, que era trobar el motiu pel qual unaestàtua de Ramsès no tenia rostre. L’explicació que hi troba és que es tracta d’un deteriorament a causa de la naturalesa. Ho fa saber al fill del faraó, ja que l’estat físic del Faraó és dolent.










4. ON PASSA L’ACCIÓ QUE S’EXPLICA EN EL LLIBRE?
Pots complementar-ho amb imatges i informacions que trobis (internet).
La història es produeix a Egipte pels voltants del riu Nil.
L’Antic Egipte va ser una civilització del nord-est d'Àfrica que es va desenvolupar al voltant del curs mitjà i baix del riu Nil.
 El riu Nil, degut a les pluges torrencials que cada primavera es produïen al seu curs baix, quan travessava Egipte, de juny a setembre, es desbordava i inundava les ribes, que quedaven negades.


5. EN QUINA ÈPOCA PASSA TOT EL QUE S’EXPLICA EN EL LLIBRE?

Potscomplementar-ho amb imatges i informacions que trobis (internet).

A l’antic Egipte. Cap el 50 aC (abans de Crist). Egipte va estar governat per reis, anomenats faraons. El faraó concentrava a les seves mans tots els poders: dictava les lleis, governava el país, posseïa gran part de les terres, controlava el comerç i manava l'exèrcit. Quan un faraó moria, el succeïa el seu fill.
Els egipcis...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Resum: L'estàtua sense rostre
  • L'estatua sense rostre
  • Senso
  • senso
  • sensos
  • Senso
  • Rostros
  • Rostro

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS