l expansi econ mica dels anys vint i la crisi bors ria

Páginas: 3 (542 palabras) Publicado: 13 de mayo de 2015
L’expansió econòmica dels anys vint i la crisi borsària


Al acabar la primera guerra mundial i quedar com la principal potència del món, Estats Units va incrementar la seva industria de maneraconsiderable fent, al poc temps, que l’economia d’aquest també canvies de manera considerable.
Aquests canvis van ser degut a les exportacions cap a Europa i a les innovacions tècniques que va haver-hi,juntament amb els canvis en l’organització del treball. Va haver un increment de l’ús de l’electricitat i el petroli i, dintre d’aquestes innovacions també van sorgir nous invents els quals van tindreuna gran demanda. Com per exemple : el telèfon, l’automòbil, la radio...
Un dels sectors que va augmentar més va ser el de l’automòbil ja que va començar a fer servir una producció en sèrie ( cadenade muntatge) i una concentració empresarial alhora.
La gents d’Estats Units al veure que l’economia cada cop anava prosperant van començar a gastar els diners que tenien en els nous productes i encoses que si no estiguessin en aquella situació mai podrien comprar. Això també es va deure a que els bancs van començar a donar facilitats per tal d’obtenir coses amb preus bastant alts. Aquestesfacilitats van ser els crèdits fàcils i els pagaments fraccionats. Els quals permetien als consumidors sense molts recursos comprar coses fora de les seves possibilitats fent que, més tard, acabessinendeutats. Això va convertir-se en un del motors principals d’expansió de l’economia nord-americana.
Al mateix temps que el consum anava en augment els beneficis per les empreses i empresaris també va sermolt alt però, per altre banda, el sou del treballadors no va augmentar pràcticament res. D’aquesta forma, hi havia una gran producció de productes de forma rapida i eficient però cars fent que permolt que la població hagués millorat les seves capacitats adquisitives no fossin capaços de pagar.
Per altre banda el sector agrari va ser el més perjudicat ja que durant la primera guerra mundial...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Hist Ria Econ Mica
  • Conflicte De S Ria I La Solucio Dels EEUU
  • La Expansi N Econ Mica De Chile
  • Crisi Dels Míssils A Cuba
  • La Crisi Dels Paralitzats Medusa
  • Econ Mico
  • Cu L Es La Importancia De La Vegetaci N Desde El Punto De Vista Econ Mico
  • 9 Maneras Econ Micas De Conseguir Notoriedad En L Nea

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS