l'horta

Páginas: 5 (1081 palabras) Publicado: 3 de abril de 2014
Proposta de mobilitzacions contra la “Llei Mordassa” (Seguretat Ciutadana) i la reforma del codi penal de la campanya “Juntes sense por”.

Explicació (i proposta de text per a la campanya)

Lema: Amb la llei mordassa i el nou codi penal, el carrer és la presó.
Juntes sense por desobeint les vostres lleis!

Als darrers anys, els moviments socials i les persones hem començat a teixir unasèrie de xarxes de construcció i de resistència cada dia més organitzades i més directes. Organitzades perquè hem creat sinergies que s'han traslladat a espais de debat i lluita comuns. Directes perquè hem començat a assenyalar al responsable directe de la creixent misèria, desesperació, opressió, explotació... el sistema econòmic capitalista i els seus botxins en la terra (governants, bancs,mitjans de comunicació, cossos repressius, etc.).
Els exemples potser més visibles han estat algunes conseqüències del moviment 15M, les PAH i els seus “escarnis” i Obres Socials, les Vagues de treballadores o estudiants, les assembles de barri o anticapitalistes, els Centres Socials, el moviment feminista... Brots, tots ells, sorgits fóra de la lògica “partitocràcica” tradicional, i més bé nascuts del'autoorganització popular i autònoma. És contra aquests brots que l'estat ha creat aquestes reformes repressives.
En conclusió, podríem dir que cada dia més el Poble ha començat a dir prou a tanta misèria i ha decidit perdre la por per canviar-ho tot. I això, sobretot el fet d'anar perdent la por, és el que més tem l'estat espanyol i el que ha decidit combatre. Com? Recuperant la por.

Laregeneració de la por. Prendre els carrers. Traure'ns a nosaltres d'ells. Controlar les nostres vides i les nostres lluites... Eixos són els objectius de l'estat i és per això que ha creat la nova Llei de Seguretat Ciutadana i la reforma del Codi Penal.
Amb aquesta reforma, desapareixen les “faltes” (infraccions menors que no suposen càrrega penal com presó o antecedents) i algunes d'aquestes passena ser considerades “delictes lleus”, amb la qual cosa el càstig al que ells consideren “desordres públics”, per exemple, passa a ser considerat delicte penal jurídicament.
Capítol a banda mereix el nou avantprojecte de llei de l'avortament, que tot i treure l'avortament del codi penal com a delicte, incrementa les sancions i dificulta extremadament la possibilitat de les dones per decidir sobreel seu propi cos. Implica reduir els supòsits legals de l'avortament i endurir el codi penal contra metges i professionals que el practiquen. Les dones ens podem trobar que hàgim de tornar a fer avortar de manera clandestina, fins i tot en pràctiques altament perilloses per a la nostra salut.
Moltes altres “accions” que abans eren considerades faltes ara són recollides com a infraccionsadministratives a la nova llei de Seguretat Ciutadana (Llei Mordassa), actualitzades i especificades tenint en compte les noves formes de lluita dels col·lectius i els moviments socials. D'aquesta manera, els escarnis de la PAH, les accions als parlaments o congressos, les concentracions no comunicades, l'ofensa a Espanya, negar-se a identificar-se, JUGAR O FER ESPORT EN UN ESPAI PÚBLIC SENSE PERMÍS!,l'insult (o el que ells consideren insultant) a les forces repressives i accions tan necessàries com gravar l'actuació abusiva de policies, serà castigat amb sancions tan desorbitades com des de 3000€ (el sou de 3 mesos d'una treballadora mitjana) fins a 600000€. Que significa açò? Que per a qualsevol persona que lluite per canviar aquesta situació, se li impedeix pràcticament utilitzar qualsevolforma de lluita directa o de carrer. Volen acabar amb les protestes al carrer. És a dir, volen acabar amb la resistència. Com? Amenaçant-la. Amb la por a perdre-ho tot. Amb repressió i control social absolut.
És evident que el primer objectiu que persegueix aquesta nova legislació repressiva és la por per controlar aquesta societat i que ningú lluite perquè res canvie. Però no oblidem que darrere...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • L'hort urbà
  • L'horta
  • Unitat de programació: l'hort
  • Unitat didàctica l'hort
  • Notícies De l'Horta Eivissenca Al 1931

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS